Leicester klar for sensasjonell mesterligakvartfinale: – Jeg kan ikke tro det

Kaptein Wes Morgan måtte gni seg i øynene etter at Leicester snudde 1–2 til 3–2 i en høydramatisk kamp mot Sevilla.

Wes Morgan

GLEDE: Wes Morgan scoret det første målet for Leicester. Og jublet selvsagt deretter.

Leicester kjemper for å unngå nedrykk fra Premier League, men i mesterligaen lever eventyret i beste velgående.

For tirsdagens bragd sendte blåtrøyene rett til kvartfinalen i turneringen. Og det i deres første opptreden i mesterligaen i klubbens historie.

Seieren er også Leicesters tredje strake etter at Claudio Ranieri fikk sparken som manager, og Craig Shakespeare overtok sjefsstolen.

– Dette er utrolig. Jeg kan ikke tro det. Vi er nykommere i mesterligaen, og vi forventet ikke å komme så langt, sier kaptein Wes Morgan til BT Sport.

På spørsmål om dette var den største kvelden i klubbens historie svarer han:

– Ja, det må det være. Vi motbeviste en del mennesker i kveld, og klarte det umulige igjen. Dette er en fantastisk kveld for Leicester, sier Morgan.

Det var imidlertid Sevilla som hadde overtaket før kampen. Sør-spanjolene kom til Leicester med 2-1-seier fra den første kampen, men fjorårets seriemester i Premier League brukte 27 minutter å utligne den.

Leicester tok nemlig ledelsen i kampen da kaptein Morgan sendte tilskuerne inn i ekstasen etter en snau halvtime. Veteranen satte frem kneet på et Riyad Mahrez-frispark og sendte ballen rett i mål.

Marc Albrighton

SIKRET AVANSEMENT: Marc Albrighton doblet for Leicester tidlig i 2. omgang. Da er det lov å juble litt.

Nasri så rødt

Sevilla jaktet febrilsk utligningsmålet som ville sendt dem videre, men i stedet var det vertene som fikk uttelling igjen.

Marc Albrighton fulgte nemlig opp Morgans fulltreffer med sin 2-0-scoring ti minutter ut i 2. omgang.

Og nok en gang var Mahrez involvert. Mannen fra Algerie forsøkte et innlegg fra høyre, men gikk via en Sevilla-spiller og rett i beina til Albrighton. 27-åringen brukte to berøringer og satte ballen pent i det nærmeste hjørnet.

Sevilla ga seg likevel ikke i jakten på og hadde periodevis et ballinnehav på over 70 prosent.

Men Leicester holdt unna, og oppgaven til spanjolen ble også vanskeligere da Samir Nasri pådro seg sitt andre gule kort i kampen og måtte ta en tidlig dusj i det 74. minutt. Franskmannen fikk kortet etter en episode med Jamie Vardy, der begge fikk gult. Nasri for en skallebevegelse mot Vardy, mens engelskmannen fikk advarsel for overspilling.

Steven N'Zonzi

SLØSTE: Steven N'Zonzi bommet på straffespark for Sevilla like før slutt.

N'Zonzi med straffebom

Sevilla fikk likevel en gyllen mulighet til å score da de ble tildelt straffespark ti minutter før slutt.

En scoring ville utlignet sammenlagt og sikret ekstraomganger, men Steven N'Zonzis forsøk fra krittmerket ble mesterlig reddet av Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

PS! I kveldens andre mesterligakamp gjorde Juventus oppskriftsmessig jobben hjemme mot Porto og vant 1–0. Dermed sikret italieneren avansement med 3–0 sammenlagt.

• VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

– Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

cLJZ5U40J_M
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)