Bom, bom, bom for Larvik

Katrine Lunde Haraldsen stengte målet for Györ i den første mesterligafinalen, og sørget for at Larvik rotet bort en firemålsledelse. Dermed får det norske laget en tøff oppgave i returoppgjøret neste uke.

gro

Gro Hammerseng kom ikke på scoringslisten for Larvik, men norterte seg i stedet for en håndfull bomskudd.

Larvik - Györ 21-24

katrine

Katrine Lunde Haraldsen storspilte for gjestene i Arena Larvik.

– Jeg er veldig skuffet akkurat nå. Vi hadde grepet om kampen flere ganger, men jeg føler likevel at Györ var det beste laget mot slutten. De straffer oss for de feilene vi gjør, men det er ikke kjørt ennå, sier Cecilie Leganger til NTB.

Som forventet ble det en vanvittig målvaktsduell da Larvik og Györ møttes i første del av mesterligafinalen. Både Cecilie Leganger for Larvik og Katrine Lunde Haraldsen for Györ, leverte spill i verdensklasse og reddet omtrent halvparten av skuddene de fikk på seg.

Bommet på ni av ti skudd

Likevel var det gjestene, med Lunde Haraldsen og norske Heidi Løke i spissen, som tok første stikk i Arena Larvik.

Hjemmelagets stjernerekke var uvanlig svake i angrep, og spesielt backene fikk det tøft i møte med den norske landslagsmålvakten. Verken Gro Hammerseng, Anja Edin eller Tonje Larsen kom på scoringslisten for Larvik.

Også målmaskinen Linn Jørum Sulland slet med å få ballen i nettet. Etter å ha truffet på tre av de fire første skuddene, ble det deretter ni bom på de ti neste forsøkene for landslagsbacken.

– I dag var ikke skuddene bra nok. Samtidig vil jeg fortsette å ta det skuddansvaret, for sjansene er gode nok. Skuddene må rettes opp i til neste kamp, medgir Gro Hammerseng overfor TV2.

Rotet bort firemålsledelse

Larvik ledet 17-13 seks minutter ut i annenomgang, og det så ut til å gå mot en trygg hjemmeseier.

Da våknet gjestene. Anført av deres største to stjerner, Heidi Løke og og Anita Görbicz, fikk de fart i angrepet og hentet kjapt inn ledelsen.

Samtidig stengte Lunde buret og sørget for at Larvik bare scoret fire mål de neste 24 minuttene.

– Det er veldig sterkt av oss å komme tilbake etter å ha ligget under. Vi har vist flere ganger at det er en styrke vi har. Men det var veldig, veldig tøft i dag, sier Heidi Løke til TV2.

Leganger var den som i størst grad holdt Larvik inne i kampen, uten at det holdt til seier. Returoppgjøret spilles i Ungarn 11. mai.

PS! Et lyspunkt for Larvik var at Nora Mørk var tilbake på banen etter et langt skademareritt. Hun noterte seg for to scoringer fra straffemerket, den siste en utsøkt lobb.