Hopp til innhold

Storklubb lar stjerneskuddet få VM-fred

Den tyske storklubben Flensburg er på jakt etter Espen Lie Hansen (21). Men de vil ikke kontakte ham før etter VM.

Espen Lie Hansen

Tyske Flensburg er blant klubbene som har merket seg storspillet til Espen Lie Hansen (21) i VM.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Han spiller VM, og da skal han være i fred. Men jeg har hatt kontakt med agenten hans, og vi følger utviklingen hans, sier Ljubomir Vranjes til NRK.

Den tidligere svenske håndballstjernen er nå sportssjef for tyske Flensburg, og han har fulgt nøye med på Espen Lie Hansen under VM.

- Han har imponert!

Ljubomir Vranjes

Svenske Ljubomir Vranjes er i dag sportssjef i tyske Flensburg.

Foto: PETAR KUJUNDZIC / REUTERS

Drammen-spilleren har blomstret fra sin venstre bakspillerposisjon i VM-kampene mot stormaktene Spania og Frankrike, og mot de tidligere verdensmesterne henviste han selveste Kristian Kjelling til benken i store deler av kampen.

21-åringen hamret inn åtte scoringer mot Frankrike, og har fått sitt internasjonale gjennombrudd med til sammen 17 scoringer så langt i mesterskapet.

- Han har imponert! Ikke bare meg, men veldig mange, sier Vranjes når han beskriver nordmannen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- En fin klubb

Lie Hansen har notert seg interessen fra tyskerne, men sier han verken vil stresse eller ta av enda.

- Flensburg er en fin klubb. Både Glenn Solberg og Frode Hagen, som jeg kjenner fra før, har spilt der, sier Lie Hansen.

Før Frankrike-kampen fortalte han til NRK at han drømmer om å spille i en virkelig storklubb, og trakk frem Barcelona i Spania og Kiel i Tyskland som drømmeklubber.

Stammen i det norske herrelandslaget spiller i utlandet, blant annet i Spania, Tyskland, Danmark og Polen. Bjarte Myrhol, som til daglig tjenestegjør i tyske Rhein-Neckar Löwen, har tidligere sagt til NRK at han mener enda flere norske spillere bør komme seg ut i verden.

Flensburg ligger for øyeblikket på sjetteplass i tysk Bundesliga, og Myrhol tror det være et godt valg for Lie Hansen.

- Jeg tror Espen er en hjemmekjær gutt, så han må komme seg til trygge forhold. Å spille i en klubb som Flensburg hadde vært topp, sier han.

Samleside: Alt om håndball-VM i Sverige

Håper talentet blir

Drammen-trener Marinko Kurtovic forteller at Flensburg tidligere har vist sin interesse for klubbens store juvel, og han er ikke i tvil om at Espen Lie Hansen er god nok for å flytte utenlands.

- Jeg jobber med Espen hver dag og er ikke overrasket over det han oppnår. Han er en ekstremt god spiller når det flyter. Men jeg har sagt hele tiden at han bør ta utdannelse før han drar ut, så jeg håper han hører på det øret, sier Kurtovic.

Drammen-treneren tror dessuten at Flensburgs måte å spille håndball på passer godt for Lie Hansen.

- Han kommer til å forsvinne, men det er spørsmål om når. For vår del i Drammen håper jeg han blir her et år eller to til, sier han.

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal