Hopp til innhold
Radio: OL Sotsji: Langrenn sprint kvinner og menn

Langrenn, sprint

Oppsummert

  • Ola Vigen Hattestad og Maiken Caspersen Falla har tatt OL-gull i sprint. Ingvild Flugstad Østberg tok sølv. Se alle resultater her.
  • Klæbo til topps i sprinten i Goms

    Johannes Høsflot Klæbo gikk seirende ut av duellen mot Lucas Chanavat og vant langrennssprinten i fri teknikk i sveitsiske Goms lørdag.

    Chanavat og Klæbo var de sterkeste i prologen og tok seg begge enkelt gjennom utslagsrundene.

    Duellen måtte til slutt avgjøres i finalen. Der stilte også Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes på startstreken.

    Da det hele skulle avgjøres var det Klæbo som var sterkest. Nordmannen spurtslo franskmannen på oppløpet. Like bak gled Taugbøl inn til tredjeplassen.

    Valnes ble nummer fem.

    Pål Golberg og Harald Østberg Amundsen røk ut i kvartfinalen. For Ansgar Evensen og Matz William Jenssen sa det stopp i prologen.

    Johannes Høsflot Klæbo
    Foto: AP
  • Amundsen vant prologen foran Klæbo – Ansgar Evensen så vidt med videre

    Johannes Høsflot Klæbo er endelig tilbake i verdenscupen, men Tour de Ski-vinner Harald Østberg Amundsen var raskest av alle i sprint-prologen i Oberhof.

    Klæbo var seks hundredeler bak Amundsen, som har blitt en stadig sterkere sprinter.

    Det er tett i toppen. Amerikanske Ben Ogden, svenske Marcus Grate, franske Lucas Chanavat og sveitsiske Valerio Grond følger etter de to norske stjernene.

    Erik Valnes, som leder sprintverdenscupen sammenlagt, hadde syvende beste tid, knappe to sekunder bak Amundsen.

    Matz William Jenssen og Even Northug er også med til kvartfinalene.

    For Ansgar Evensen, som startet sesongen med andreplass på Beitostølen, hang derimot kvartfinalene i en tynn tråd. Han tok seg til slutt videre, på en 28.-plass.

    – Det var litt seigt. Jeg kjørte jævlig dårlig i den svingen i bunn her. Det lugga litt, sier han til NRK etter prologen.

    Håvard Solås Taugbøl og Mattis Stenshagen tok seg ikke videre til kvartfinalene.

    klæbo og amundsen
    Foto: NTB
  • Svensk knockout i prologen – Skistad langt bak

    Kanskje var det forsinkelsen grunnet kraftig snøvær og kansellerte flyvninger som påvirket de norske kvinnene i sprint-prologen i dag.

    For de hadde ikke sjanse til å følge de svenske sprinterne.

    Jonna Sundling var raskest i prologen, med Linn Svahn og Frida Karlsson noen sekunder bak.

    Ane Appelkvist Stenseth var nærmest av de norske på en åttendeplass, 6,53 sekunder bak.

    Tiril Udnes Weng er endelig tilbake i verdenscupsirkuset etter mye sykdom, og ble nummer 15 i prologen.

    – Jeg er veldig fornøyd med at jeg kom meg til start og går en helt ok prolog. Så akkurat at jeg ligger ni sekunder bak, så det er et lite gap å tette, sier hun til NRK.

    Men det største norske sprint-håpet Kristine Stavås Skistad var overraskende langt bak teten på en 16.-plass.

    – Jeg synes avstanden her er stor. Det er ni sekunder opp til Jonna Sundling Jeg frykter at Kristine må gjøre en stor jobb i finalene. Men er det en som er god til å gå taktisk, bruke hurtigheten sin, kunne styre løpet, er det nettopp Kristine, sa NRKs langrenns ekspert Fredrik Aukland.

    Mathilde Myhrvold kvalifiserte seg også til kvartfinalene, mens Kristin Austgulen Fosnæs og Maria Hartz Melling ble slått ut i prologen.

    Kristine Stavås Skistad Tour de ski 2023/24 Toblach etappe 4
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Junior tok sprintseier på Gålå – klar for prøve-VM

    19-årige Helene Ekrheim Haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i Norgescupen på Gålå.

    Junior Haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i Maria Hartz Melling og kom ut i på topp i siste bakke.

    – Dette er utklassing. En utrolig prestasjon. Her har vi et nytt kjempetalent. Det er det ingen tvil om, sa Vidar Løfshus på VGs sending fra rennet.

    – Jeg er veldig fornøyd med dagen. Dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer Holmen idrettsforening, til VG.

    Med seieren sikret 19-åringen seg billett til prøve-VM i Trondheim, som også har et annet mål for øye:

    – Målet er å komme til junior-VM.

    Julie Bjervig Drivernes sikret andreplassen like foran Melling på tredjeplass.

    Landslagsløper Ane Appelkvist Stenseth endte sist i finalen.

    NRK/NTB

  • Moa Ilar anmelder hets etter omdiskutert sprintmanøver

    Den svenske langrennsløperen Moa Ilar har mottatt en rekke hatmeldinger etter sesongfinalen i Lahti. Nå er en av avsenderne politianmeldt, skriver Expressen.

    – Det er blitt en politianmeldelse. Det var en person som skrev en melding til meg som var over grensen, forteller Ilar til avisen.

    Bakgrunnen for sinnet mot Ilar er en manøver hun gjorde i kvartfinalen av den avsluttende verdenscupsprinten i Lahti i slutten av mars. 25-åringen slapp lagvenninnen Maja Dahlqvist forbi seg og hjalp henne dermed til seier i sprintcupen sammenlagt.

    Mange hadde medfølelse med sveitsiske Nadine Fähndrich, som tapte sprintkula som følge av Ilars «triks». Men omfanget av kritikken mot Ilar har overrasket de fleste.

    – Jeg vil ikke engang fortelle hva de skriver. På det nivået ligger det, og det er jo helt utrolig, sa lagvenninnen Dahlqvist allerede dagen etter det omtalte sprintløpet.

    Det er Sveriges skiforbund som har valgt å politianmelde en av hatmeldingene.

    – Jeg er stolt og glad over at jeg har et forbund som støtter meg og anmelder dette til politiet, sier Ilar.

    Hun ble diskvalifisert for usportslig oppførsel i selve løpet, men angrer ikke på episoden.

    – Jeg er fortsatt ganske stolt over det jeg gjorde, uansett hvordan det ble tatt imot. Det føltes som riktig beslutning der og da, og Maja var veldig takknemlig.

    (©NTB)

    Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
    Foto: Heiko Junge / NTB
Innholdet som lå her kan ikke vises.

Siste nytt

  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

    Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

    Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

    Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

    – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

    Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

    Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

    (NTB)

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

    Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

    Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

    Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

    – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

    Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

    – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

    (NTB)

    1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal