Hopp til innhold

Flere flørter med Petter Northug

Flere private langrennslag kan tenke seg at Petter Northug går for deres lag under Vasaloppet.

Video Petter kan velge mellom privatlagene

Etter at det ble klart at Petter Northug skal stille til start i neste års Vasalopp har det blitt en del forvirring hvordan opplegget rundt han skal være for at han skal gjøre det best mulig.

Det har blitt skissert at han ville danne sitt eget lag, et opplegg i regi av landslaget og eventuelt i et samarbeid med et av privatlagene som satser tungt på langdistanserennene.

Nå ser det ut til at det siste alternativet kan bli det som er mest aktuelle, og han blir i tilfelle ønsket hjertelig velkommen.

- Ja, vi ville vært veldig stolte hvis vi kunne ta med en av verdens beste skiløpere på vårt opplegg inn i de svenske skoger. Det sier vi absolutt ja til, sier Nils Marius Otterstad som er manager for Team Extra Personell.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard

Foto: NRK

Ikke overraskende vil også det andre store privatlaget han med seg verdens beste skiløper med seg på laget.

- Han er verdens beste skiløper. Han har masse erfaring og hvis han virkelig vil satse mot Vasaloppet vil han være en enorm styrke for laget vårt, sier sportssjef for United Bakeries, Thomas Alsgaard.

Snakker med flere

Northug vil bruke den svenske klassikeren over 90 kilometer fellesstart i klassisk stil som motivasjon i en mesterskapsfri sesong, men for å hevde seg er han trolig avhengig av både av hjelp av andre løpere og et støttelag på siden av sporet. Det ønsker også Norges Skiforbund å hjelpe til med.

– Akkurat nå er vi i dialog med eksisterende langløpsmiljø som har erfaring med Vasaloppet, Marcialonga og andre kjente løp. Så får vi se om vi får til en samarbeidsavtale med dem, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Hvordan dette samarbeidet blir og med hvilke sponsorer Northug skal ha på drakten sin, er langt fra klart. Til det er det både sportslige og økonomiske hensyn som må tas. Det er klart at det er betydelige økonomiske krefter i sving når langrenssportens store trekkplaster vil gå fra Sälen til Mora 4. mars neste år.

Skiforbundet og deres sponsorer ønsker at han skal ha på seg den norske landslagsdrakten.

Ikke bestemt seg

Hovedpersonen selv har ennå ikke bestemt seg for hvem han vil gå sammen med. Han regner med at andre vil tilrettelegge det slik at han forhåpentligvis kan bli den fjerde nordmannen som vinner Vasaloppet.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg har bare bestemt meg for å gå og jeg vet at det er folk rundt meg som jobber for at det blir en best mulig løsning når jeg først står på start, sier Petter Northug til NRK.

Fra før er Anders Aukland, Jørgen Aukland og Ole Ellefsæter de eneste nordmennene som har vunnet langrennet som første gang gikk av stabelen i 1922.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal