Hopp til innhold

Hadde kniven på strupen - sviktet

VM-kandidatene Øystein Pettersen og John Kristian Dahl røk ut i hver sin kvartfinale under NM-sprinten på fredag. Det kan bli katastrofalt for deres VM-sjanser.

Video Pølsa skuffet etter sprinten

En skuffet Øystein Pettersen snakket med NRK etter målgang.

Tidligere i dag meldte NRK.no at dagens NM-sprint kom til å bli avgjørende for VM-uttaket. Fem løpere kjempet om tre plasser på sprintlaget.

Men det ble aldri noen ordentlig kamp. Til det gikk Øystein Pettersen og John Kristian Dahl rett og slett for dårlig.

Les også: Brandsdal og Bjørgen vant

- Jeg var overhodet ikke god nok i dag, og det er jævlig surt. Hadde jeg visst hva som var galt, ville jeg sagt det. Jeg har ingen unnskyldninger, sier en tydelig forbannet Øystein Pettersen til NRK.

- Hva nå med VM-toget?

- Nei... Det er i hvert fall ikke noe bra å vise at man blir slått ut i kvartfinalen i NM. Det er vel ikke vits i å si noe mer om det, sier Pettersen.

Vanskelig å få VM-plass

Pettersen var inne i troppen på NRKs VM-barometer før sprinten, men må nok vinke farvel til den plassen etter han ble slått ut i kvartfinalen.

- Er det godt å ha pallplassen i Düsseldorf i bagasjen med tanke på VM?

- Det som skjedde der viste at jeg kan kjempe helt i toppen, men akkurat nå tenker jeg mest på at jeg røk i kvartfinalen i NM, sier Pettersen.

- Jeg kan dra på rommet og deppe, men jeg blir neppe i bedre form av det, avslutter han.

Video Sprinten ble en treningøkt for Dahl

Sprinten ble en treningsøkt for John Kristian Dahl. Også han ble slått ut i kvartfinalen.

Sjanseløs Dahl

NM-sprinten ble vunnet av Eirik Brandsdal, mens Anders Glørsen ble nummer to og Johan Kjølstad nummer tre. Mye tyder på at disse tre la inn bra VM-søknader.

Den siste av de fem som før NM-sprinten var pekt ut til å kjempe om de tre VM-plassene, var John Kristian Dahl.

Han har slitt med sykdom den siste tiden, og allerede før rennet varslet trener Ulf Morten Aune at det nok kom til å bli for vanskelig å henge med for Dahl.

- Det var veldig tungt i dag, jeg kjente med en gang kvartfinalen var i gang at jeg ikke hadde sjanse. Jeg har hatt influensa etter Liberec. Jeg er frisk nå, men dette er første hardøkta. Det blir litt for liten tid, sier han til NRK.

- Jeg håper på en ny sjanse neste helg, og jeg må nok på pallen i Rybinsk for å komme til VM. Det kan jeg klare. Jeg skal snu dette, sier Dahl.

Dahl er ofte i form tidlig i sesongen, for så å bli fragått etter jul. Han sier litt fleipende til pressen:

- Det skulle vært VM i november.

Jacobsen med til VM

Også i kvinnenes sprint ble en av VM-kandidatene slått ut før finalen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk i semifinalen da hun ikke fikk kastet skistøvlen foran Kari Vikhagen Gjeitnes.

For henne er det derimot ingen krise, utover at det ikke blir NM-medalje. NRK vet nemlig at hun kommer til å gå VM-sprinten.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal