Hopp til innhold

Landslagssjefen: – Tror ikke Petter vil merke noen forskjell

BEITOSTØLEN (NRK.no): Her ser du Petter Northug for første gang i landslagsklær denne sesongen. Ifølge landslagssjef Vidar Løfshus blir ikke overgangen fra privatlag til landslag så mye større enn dette.

Fra i dag må Petter Northug ta på seg de norske landslagsklærne og de må han bruke til sesongen er over.

Se video: Petter Northug trente for første gang denne sesongen i landslagsklær på Beitostølen mandag.

Fra og med mandag er Petter Northug landslagsløper.

– Jeg tror han er litt glad for å være tilbake i det gode selskap, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Representasjonsavtalen mellom skistjernen og forbundet binder Northug til landslaget frem til 7. april. En vesentlig del av avtalen er at Northug i denne perioden ikke får promotere sin private sponsor Coop.

Dessuten må Petter Northugs nye kleskolleksjon, som de siste tre ukene har vært å finne i utvalgte Coop-butikker, pakkes vekk. Årsaken er at kolleksjonen er produsert av Swix, som er i direkte konkurranse med skiforbundets nye utstyrsleverandør Bj Sport.

Det var synlig da NRK.no filmet Northug under skitesting på Beitostølen mandag morgen. Da skistjernen ankom stadion nøyaktig halv ti stilte han i landslagets klær for første gang denne sesongen - uten å ville kommentere verken det eller sin «nye» tilværelse som landslagsløper ytterligere.

Vidar Løfshus

Landslagssjef i langrenn Vidar Løfshus.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tatt ut til verdenscupen

Samtidig som Northug gikk runde på runde på Beitostølen var landslagssjef Vidar Løfshus i Oslo. Fra skiforbundets lokaler på Ullevaal stadion tok han og resten av landslagsledelsen ut blant andre Northug til helgens verdenscup i Kuusamo.

Løfshus tror ikke overgangen fra privatlag til landslag vil bli særlig stor for Northug.

– Jeg tror ikke Petter vil merke noen forskjell i det hele tatt. Det er bare det at han fra og med nå skal reise sammen med oss i stedet for teamet sitt, sier Løfshus.

Trenersamarbeid

Når det kommer til sportslige konsekvenser av representasjonsavtalen vil Northug nå i større grad enn tidligere benytte seg av landslagets støtteapparat.

I sesongoppkjøringen har han kun forholdt seg til sitt håndplukkede støtteapparat med blant andre trenerne Stig Rune Kveen og Ole Thonstad.

– Teamet som Petter har satt sammen kommer fortsatt til å være tett på, men samtidig ligger det i sakens natur at Trond (Nystad landslagstrener, journ.anm.) skal følge Petter når han er på tur, sier Løfshus.

Kveen ikke til Kuusamo

I fjor var Northugs personlige trener Eirik Myhr Nossum med landslaget rundt på mange verdenscuprunder. Northugs nye trener, derimot, forteller til NRK.no at han ikke kommer til å være like mye til stede på verdenscup som sin forgjenger.

Stig Rune Kveen bekrefter blant annet at han ikke skal være med til Kuusamo kommende helg.

– Det viktigste er den sju måneders perioden som har vært frem til nå, og ikke minst å ha fokus på det som skal skje mellom verdenscuprundene, sier Kveen til NRK.no

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal