Hopp til innhold

Pettersen i dramatisk massevelt: – Vi fikk panikk

Øystein «Pølsa» Pettersen, Thomas Alsgaard og flere langrennsløpere var tirsdag involvert i en massevelt på rulleski. Pettersen var en av tre som havnet på sykehus.

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen måtte på sykehus etter en dramatisk massevelt på rulleski.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard var en del av treningsgruppen som var på tur tirsdag.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Vi var mange og hadde det alle på samme måten. Det var jævlig. Det var folk overalt. Det var jævlig ekkelt, sier Øystein Pettersen.

Langrennsløperen er svært preget når han snakker med NRK.no på telefon og må ta flere pauser i løpet av intervjuet.

Han forteller at han og 11 andre langrennsløpere var på rulleskitur i nærheten av Årungen – like ved Ås – da nesten alle gikk i bakken.

Tre til sykehus

Det dramatiske fallet endte med at tre mann havnet på sykehus og to måtte på legevakten, ifølge Pettersen.

– Vi var heldige. Alle hadde hjelm og alle hadde bruk for hjelmen, sier Pettersen, som endte opp med brukket tommel, slått albue og skulder.

Det var Langrenn.com som først omtalte saken.

Pettersen vil si minst mulig om hvem han gikk på rulleski sammen med, men NRK vet at Thomas Alsgaard var blant langrennsløperne.

– Er dette det verste du har opplevd innenfor langrennssporten?

– Ja, de sekundene når man kjører nedover og forstår at «dette går til helvete» ... En ting er meg selv, men når det er flere. Det var helt forferdelig. Jeg slår de aller fleste på rulleski og har gjort det hele livet – i dag må jeg si at jeg er utrolig glad for at jeg brukte hjelm, svarer han.

Må ta pause fra rulleskitreningen

31-åringen sier at han har hatt fellesøkter med gruppen siden mai. Nå må han imidlertid ta et par ukers pause fra rulleskitreningen.

– Jeg må sjekke skulderen så fort som mulig på Olympiatoppen. Albuen er sydd og lappet sammen og kommer til å gå seg til. Det er ingen krise at jeg skal operere fingeren, sier Pettersen.

NRK.no har vært i kontakt med Thomas Alsgaard som skriver følgende på SMS:

– Det meste er vel sagt. Jeg klarte meg på ett eller annet merkelig vis ned bakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen forteller at han er over snittet god på rulleski, men at han ikke hadde sjans til å holde seg på beina på rulleskituren tirsdag. Her er han avbildet under Toppidrettsveka.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fikk panikk

Øystein Pettersen påpeker flere ganger i løpet av intervjuet at han og resten av løperne var heldige. Han blir svært preget med en gang han beskriver det dramatiske fallet.

– Vi kjørte i en område vi ikke var så godt kjent, og dro ned en bakke som ikke var veldig bratt i starten. Vi er alle gode på rulleski og er vant til å kjøre, men så ble det bare brattere og brattere. Asfalten ble samtidig dårligere og veien ble smal og svingete. Vi mistet kontrollen, sier 31-åringen og legger til:

– Det ble litt panikk i gruppa. Jeg er over snittet god på rulleski, men jeg hadde ikke sjans. Det ble om å gjøre å finne et sted å hoppe.

Vetle Thyli, som er i likhet med Pettersen en del av Team United Bakeries, beskriver situasjonen etter massevelten slik:

– Det lå folk overalt på begge sider av veien. Det var nesten som en slagmark. Det så rart ut. Fra vi hadde en fin tur til det plutselig lå folk på bakken med opprevet tights. En lå der med jord over hele seg fordi han kjørte i en grøft. Det så ikke bra ut.

Øystein Pettersen ble sammenlagt nummer tre – bak Petter Northug og Eldar Rønning – på Toppidrettsveka i forrige uke. Nå må han altså belage seg på en lite treningsavbrekk.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Medier: Skilegende gjør sjokkcomeback

    Skal man tro sveitsike medier er det ikke bare Lucas Braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong.

    For både Blick og Kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong:

    Nemlig Marcel Hirscher (35).

    Ifølge Blick sitter de på informasjon om at Hircher planlegger et comeback for Nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs apinekspert Nina Haver-Løsetth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løsetth.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal