Hopp til innhold

Marit Bjørgen misset sprintpallen

Marit Bjørgen skuffet litt og ble bare nummer fem på sprinten i Tour de Ski. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen.

Hanna Eriksson var raskest i sporet og sikret seg seieren i damenes sprintfinale. Ingvild Flugstad Østberg kom på tredjeplass, mens bjørgen måtte nøye seg med en femteplass. Kommenatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

Marit Bjørgen kom ikke på pallen i sprinten i Oberhof, og tok dermed ikke så mange bonussekunder som hun hadde ønsket. Se innspurten her.

– Det tror jeg ikke Bjørgen er helt fornøyd med, sa NRKs Torgeir Bjørn da jentene gikk i mål.

Hanna Eriksson vant sprintfinalen klart foran Denise Herrmann. De norske jentene hadde aldri sjanse til de to første plassene. Østberg var best av dem, så vidt foran Nicole Fessel og Bjørgen. De to norske var mellom fire og fem sekunder bak vinneren.

Bjørgen leder likevel sammenlagt, drøyt ni sekunder foran Herrmann på andreplass.

Mellomfornøyd Bjørgen

- Jeg er egentlig fornøyd. Men jeg kom dårlig ut i finalen, og måtte kjempe om tredjeplassen. Det var trått der ute og det gikk ikke. Men alt i alt en greit gjennomført sprint, sa Bjørgen, som ikke er direkte misfornøyd.

– Men det er kanskje Therese Johaug som er mest fornøyd med dette. Hun er færre sekunder bak Bjørgen på dette tidspunktet enn det man hadde regnet med, sier Torgeir Bjørn.

Bjørgen er 35 sekunder foran sin lagvenninne.

– Det er gode sekunder å ha. Det er mye igjen av touren ennå, det er om å gjøre å ta vare på det man har, sier Bjørgen til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg var fornøyd med sin tredjeplass.

– Det var fint å komme på pallen. Jeg kom godt ut, så tapte jeg litt til de andre. Jeg skulle vært lenger framme enn nummer fire inn på stadion, da kunne det gått bedre. Men jeg er fornøyd med tredjeplass og å bli beste nordmann, sa hun.

Snøværet spilte inn

Et tett snøvær satte inn da semifinalene skulle begynne. Svenske Hanna Eriksson vant det første heatet klart, foran Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg.

Ettersom snøværet gjorde sporet treigere, hadde det andre heatet ikke sjanse til å matche tidene fra det første. Det betydde at Østberg gikk videre med sin tredjeplass.

Therese Johaug ble derimot ett av ofrene for manglende tempo i det andre heatet. Hun ble nummer tre, men var sjanseløs på de to første plassene.

– Men det er jeg ikke misfornøyd med. Kroppen fungerte bedre i dag enn i går, sa Johaug, som nå ser fram til distanserennene i touren i neste uke.

– Thereses sjanser er bedre

Finaleheatet besto av tre tyskere, to nordmenn og én svenske.

– Men Therese har tross alt berget seg godt gjennom dagen, sett i lys av sammendraget, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Fire norske jenter klarte seg gjennom prologen . I kvartfinalen vant Ingvild Flugstad Østberg det første og Marit Bjørgen det andre heatet. I det tredje ble Astrid Uhrenholdt Jacobsen sist, og i det fjerde ble Therese Johaug nummer to.

Hun lå an til tredjeplass, men like før mål falt Alenka Cebasek. Dermed klarte Johaug andreplassen og var klar for semifinale.

Det gav henne ekstra bonussekunder som kan komme vel med videre i Touren.

Video: Se fallet som hjalp Johaug

Alt håp om en semifinaleplass så ut til å være ute for fjerdeplasserte Therese Johaug på oppløpet. Så falt begge jentene i tet.

– Det kom litt brått på. Jeg kjempet for tredjeplassen, og plutselig er jeg nummer to, sa Therese Johaug. – Men det hører med å holde seg på beina, la hun til etter å ha sett Alenka Cebasek og Aurore Jean hekte i hverandre og falle på oppløpet i kvartfinalen.

– Jeg hadde grusomme ski. Jeg var egentlig sjanseløs selv om jeg føler meg i god form, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Nå flytter Touren seg til Sveits der det er nytt sprintrenn i skøyting på tirsdag.

Og der er det iallfall snø!

Siste nytt

  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal