Kobe Bryant - Foto: DON EMMERT / Afp
Foto: DON EMMERT / Afp

Lakers slo tilbake i NBA-finalen

Los Angeles Lakers vant 91-84 på borteparketten mot Boston Celtics i den tredje finalekampen i det nordamerikanske basketballsluttspillet tirsdag.

Lakers har vunnet to, Celtics en kamp så langt. Det spilles i best av sju kamper. Kobe Bryant satte 29 poeng for Lakers, men det var Derek Fisher som ble avgjørende. Han satte 11 av sine 16 poeng i den siste perioden.

- Vi arbeidet hardt. Noen ganger går ikke alt som du ønsker, men du må bare fortsette å tro på deg selv. Jeg elsker dette laget. Jeg elsker det jeg driver med. Ingenting betyr mer for meg enn å ha suksess med mine lagkamerater, sa Fisher.

Hos Boston var Kevin Garnett best med 25 poeng. Ray Allen, som har vært blant ligaens toppscorere denne sesongen, misset alle sine 13 forsøk og endte med svake to poeng.

Kamp fire og fem spilles også i Boston. Det er annen gang på tre år at Lakers og Celtics møtes i NBA-finalen. Siden 1959 har rivalene møttes i 12 finaler.

Boston er mestvinnende lag i den nordamerikanske basketballfinalen med 17 triumfer. Like bak følger Lakers med sine 15.

- Vi måtte være giftige, og det klarte vi. De presset oss, men klarte aldri å kontrollere kampen, mente Bryant.

(NTB)

Siste sport

 • Poyet fortviler over manglende kjøp

  Sunderland-manager Gustavo Poyet er bekymret før klubbens treningsleir i Portugal på grunn av mangel på nye spillere, melder NTB.

  – Jeg venter og venter, noe som ikke er moro. Vi har trodd på et par kjøp, men det har ikke skjedd. Jeg blir bedt om ikke å være nervøs. Jeg tror det kommer et kjøp lørdag og håper på to til i løpet av helgen, men ordet jeg bruker er «håper», sier han.

 • NYCFC Lampard Soccer - Foto: Craig Ruttle / Ap
  Foto: Craig Ruttle / Ap

  Lampard klar for New York

  Frank Lampard legger bak seg en strålende karriere i Premier League og tar turen til New York City. Engelskmannen er tidenes femte mestscorende i den engelske toppdivisjonen. En av hans nye lagmaerater blir tidenes toppscorer for det spanske landslaget, David Villa.

 • Obst nr. 7 i spydfinalen

  Maria-Therese Obst (18) kastet ikke opp mot sitt beste og endte på 7.-plass i spydfinalen under junior-VM i friidrett torsdag, melder NTB. Den norske jenta måtte nøye seg med 53,19 meter fra annet forsøk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal