Hopp til innhold

Krogh mistet begge (!) skiene: – Er tydeligvis ikke min tour

OBERSTDORF (NRK): Finn Hågen Krogh har fått sin porsjon uflaks i Tour de Ski. Onsdag tok han til tårene etter å ha mistet begge skiene.

finn

FIKK NYE SKI: Her får Finn Hågen Krogh en ny ski av trener Trond Nystad. Krogh tapte selvsagt svært mye tid likevel.

Foto: Håvard Hagen

finn

PÅ GRÅTEN: Krogh var naturligvis veldig lei seg etter etappen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er tydeligvis ikke min tour. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, sier Finn Hågen Krogh og ser ned i bakken.

Han har grått og er rød rundt øynene. Det har vært en tøff Tour de Ski for den norske skiløperen, som egentlig er i veldig god form.

Men han har hatt usedvanlig mye uflaks i touren.

På den andre dagen i Tour de Ski falt han underveis i tremila og mistet mye tid. På sprinten i går falt han allerede etter en meter i finalen. Han kom i mål langt bak de andre.

Og på dagens femtenkilometer skulle altså det helt utrolige skje.

– Følte meg sprek

Krogh mistet ikke bare en, men to ski. Først den ene, og så den andre. Han forklarer at på uforståelig vis ble begge bindingene ødelagt.

– Dette var den klart beste dagen for meg i Tour de Ski. Jeg følte meg skikkelig sprek. Jeg følte jeg kunne gjøre en god jobb mot slutten, sier Krogh, som til slutt ble nummer 25.

Han lå godt an lenge frem til uhellet, men kom i mål ett minutt og syv sekunder etter vinneren Alexey Poltoranin.

– Hvordan har du det nå?

– Det er vanskelig å si... Jeg vet bare at jeg mistet mye tid, sier han.

Aldri opplevd lignende

Men han kommer ikke til å gi opp Tour de Ski. Krogh er nummer syv i sammendraget til tross for uhellene, to minutter og 16 sekunder bak lederen Sundby.

– Jeg skal prøve å gå noen gode etapper. Det er alltid noe å gå for, sier han.

Trener Trond Nystad fikk gitt nye ski til Krogh underveis, men da hadde han allerede tapt mye tid.

– Bindingene åpnet seg underveis. Det skal jo egentlig ikke skje, sier treneren.

Han har aldri opplevd lignende.

– Men det er ganske spesielle forhold her med hard snø og harde nedoverkjøringer. Det har kanskje pakket seg litt snø under bindingen. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor det skjedde, men det er nok en liten materialfeil, sier Nystad.

Beste nordmann på etappen ble Niklas Dyrhaug, som ble nummer fire. Martin Johnsrud Sundby sprakk og ble til slutt nummer 23, altså bare to plasser foran Krogh.

Siste nytt

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal