Hopp til innhold

Northug: – Det var helt rått det han gjorde

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Selv med fire norske gutter i sprintfinalen, slo russiske Nikita Krjukov knockout på dem alle i Stockholm.

Kriukov slo Hattestad i spurten

VANT: Sergej Kriukov viste enorme stakeferdigheter de siste 150 meterne og vant foran Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Fire norske herrer tok seg til finalen i bysprinten i Stockholm - Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli, Finn Hågen Krogh og Petter Northug.

Men det hjalp ikke, for russiske Nikita Krjukov slo knockout på alle nordmennene, da han satt inn en imponerende sluttspurt.

Hattestad, Northug og Krjukov

GLADE GUTTER: Nikita Krjukov på toppen av pallen. Ola Vigen Hattestad og Petter Northug fulgte på plassene bak.

Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix

– Hattestad sa til meg, så Nikita er tilbake? Ja, jeg er tilbake, er svaret. Jeg er veldig glad, sier Krjukov.

– Når han først er i en finale, er han en veldig vanskelig mann å ha med å gjøre. I Falun i fjor trodde jeg det nesten var umulig å slå ham, men det gikk da. Det han gjorde på slutten i dag, var helt rått, sier Northug til NRK.

– Trodde jeg hadde det

Prologtoer Hattestad klarte ikke følge med de siste 150 meterne og ble nummer to, foran Northug, som tok en sterk seier i Drammen forrige uke.

– Da jeg kom halvveis opp i bakken, og ikke hørte noen som utfordret meg, så trodde jeg egentlig jeg hadde det. Men så stivnet jeg litt, og da kom Nikita i en vanvittig fart, forteller Hattestad.

Krogh, franske Baptiste Gros og Fossli ble nummer fire, fem og seks.

Ola Vigen Hattestad kom inn på oppløpet med en strålende posisjon, men Petter Northug lurte like bak. Bak de igjen kom russiske Nikita Kriukov med en strålende innspurt og slo de norske håpene.

Se innspurten av bysprinten i Stockholm.

Seig Northug

Russiske Aleksandr Panzjinskij vant prologen, foran Hattestad og Sergej Justjugov. Alle de ti norske herrene tok seg videre til finale heatene, blant annet begge brødrene Northug - som tydeligvis fulgte planen de hadde lagt på forhånd. Men Even Northug klarte ikke å revansjere åttendeplassen fra Drammen, og røk ut i kvartfinalen.

Hattestad viste gode takter hele veien og føler at formen endelig er tilbake.

– Jeg føler at jeg er litt tilbake. Det er klart at slike stakesprinter passer meg bedre enn to minutter skøytesprinter. Men når jeg er i form, så skal det funke i skøyting også. Så jeg får prøve igjen i Lahti, sier Hattestad.

Northug innrømmer at han følte femmila i beina og var glad det holdt til en tredjeplass - på blanke ski.

– Jeg er overrasket over at jeg faktisk er på pallen, for jeg var såpass seig i semien. Jeg hadde ikke den «punsjen» jeg hadde i Drammen. Men det var artig å være tilbake her. Det er spesielt å gå her rundt slottet, innrømmer 30-åringen.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal