Hopp til innhold

Svendsen: - Har blitt fragått av løpere jeg vanligvis leker med

Norge fikk ingen topp tre i verdenscupen sammenlagt for herrene denne sesongen. Det har ikke skjedd siden sesongen 1995/96.

BIATHLON-WORLD-MEN

FOR TREGT: Emil Hegle Svendsen har ikke hatt beste langrennstid denne sesongen.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

Halvard Hanevold

FOR DÅRLIG: Halvard Hanevold mener mye må gjøres frem mot neste sesong.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

NRKs ekspert Halvard Hanevold er kritisk til resultatene som skiskytterne har levert denne sesongen.

– Johannes tok gull og Tarjei gjorde et bra VM, men ellers har det vært skuffende, sier NRKs ekspertkommentator Halvard Hanevold.

– Har Norges god prestasjoner de siste årene blitt en hvilepute?

– Det er helt klart at Norge ikke har hengt med. I VM i Nove Mesto tok vi åtte gull, sier Hanevold.

Emil Hegle Svendsen er enig i at flere av løperne på landslaget har en jobb å gjøre fram mot neste sesong.

– Johannes skal ha skryt for en kjempesesong, men vi andre har ikke vært gode nok, Vi skyter ganske bra, men vi går for seint på ski, sier Svendsen.

Han har tidligere snakket om at treningsgrunnlaget han la før sesongen har vært for dårlig.

– Løpere jeg vanligvis leker med, har gått forbi meg. Jeg har ikke hatt beste langrennstid én gang denne sesongen. Det er ikke bra nok og jeg er nødt til å ta tak.

Franske Martin Fourcade vant verdenscupen sammenlagt for fjerde året på rad.

– Kompetansen må heves

Til sammen denne sesongen har herrene og damene samlet seks verdenscupseire. I tillegg ble det et gull til Johannes Thingnes Bø i VM.

– Det fysiske, skyting og skismurningen. Alt må forbedres, sier Hanevold.

Tilskuerne i Kollen tidligere i sesongen kunne merke et gufs av hva som kan vente i VM i neste år hvis ikke skiskytterne tar tak. Det ble ingen individuelle pallplasser på de norske skiskytterne og stafettlagene fikk en sjuende- og en niendeplass.

Dårlige ski har vært en del av utfordringene denne sesongen. Det toppet seg på jaktstarten lørdag da Emil Hegle Svendsen valgte å stå av på grunn av elendige ski.

– Det må gjøres en skikkelig evaluering. Det må bli bedre organisering og struktur på det de gjør. Kompetansen må løftes, mener Hanevold.

– Det ser ut som om frustrasjonen brer seg i laget. Vi må ha best ski i Kollen.

– Små marginer

Bø

SKUFFEDE: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø var skuffet etter sølv på VM-stafetten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

21 år gamle Thingnes Bø har to verdenscupseire i tillegg til VM-gullet. Unggutten er strålende fornøyd med sin egen sesong, men er også enig i at laget som helhet kunne prestert bedre.

– Det er litt under pari, men konkurransen har også vært bedre i år. Når vi er litt dårligere og konkurrentene litt bedre, så blir forskjellene stor, sier Thingnes Bø.

– Vi må evaluere sesongen, se hvor vi har tapt, og spisse mot neste sesong. Konkurranse er sundt og det gjør at idretten utvikles.

– Har dere trent for dårlig?

– Nei, det har vært litt stang ut. Men hadde vi trent perfekt før sesongen så hadde vi stått her som spørsmålstegn. Vi vet vi har litt å hente inn for det er små marginer, sier 21-åringen.

– Må jobbe knallhardt

NRK-ekspert Ola Lunde nevnte sykdom som et viktig punkt da NRKs eksperter leverte en knallhard evaluering av denne sesongen etter guttenes fellesstart.

– Det har vært altfor mye sykdom i laget, mener eksperten.

Han får støtte av Hanevold. Svendsen, Tarjei Bø og Synnøve Solemdal har alle fått deler av sesongen ødelagt på grunn av sykdom.

– Det holder ikke sånn som det er nå. Opplegget for å unngå sykdom må gjennomføres bedre, mener Hanevold.

Selv om eksperten mener at alt må bli bedre frem mot neste sesong, er det likevel håp for jubel i Kollen neste år.

– Det kan høres mye ut, men det er også det som er moro med å være skiskytter. Nå må de sette seg ned å analysere sesongen og jobbe knallhardt frem mot neste sesong.

Tarjei Bø avsluttet sesongen med tredjeplass på fellesstarten søndag. Tiril Eckhoff ble nummer sju.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal