Glidelåsen revnet - Kristoffersen kjørte med åpen dress

YAZAWA NAEBA/OSLO (NRK): – Jeg lurer på om jeg er blitt for feit, spøker Kristoffersen. Han havnet halvannet sekund bak lederen i første omgang.

Henrik Kristoffersen

ÅPEN DRESS: Slik så Henrik Kristoffersens skidress ut da han kom i mål etter 1. omgangen i storslalåmrennet i Japan. Under startnummeret ser man tydelig at glidelåsen til skidressen har revnet. Det svarte området er trøya nordmannen har under dressen.

ALT PÅ PLASS: Slik skal skidressen se ut når alt er i orden. Bildet er fra verdenscuprennet i Val d'Isere i desember.

Etter å ha kjørt med åpen skidress i mesteparten av løypa lå 21-åringen på 8. plass etter første omgang av storslalåmrennet i japanske Yazawa Naeba lørdag.

– Glidelåsen røk like før det første henget, sier Kristoffersen til NRK.

Han kjørte i mål hele 1,46 sekund bak lederen.

– Jeg merket det underveis, jeg skal ærlig innrømme det. Men det er ikke grunnen til å at jeg ligger så langt bak.

– Det kjentes bare rart ut hele veien. Det var sykt løst på toppen og snøen ga ingenting tilbake, sa Kristoffersen til NRK etter 1. omgangen.

• Se full resultatliste nederst i saken
Bedre 2. omgang for Kristoffersen på storslalåm.

NESTEN: Det ble ingen ny pallplass for Henrik Kristoffersen i Japan natt til lørdag. Se video av finaleomgangen her.

– Jeg griner ikke

Til finaleomgangen fikk han på plass dressen og da gikk det også bedre. «Spjælingen fra Rælingen» kjørte seg opp fire plasser og endte til slutt på fjerdeplass.

– Jeg byttet både innersko og skall og alt sånn så det var mye bedre enn i første omgang, men kjøringen er ikke god nok, sier han.

Pallen røk med én fattig tidel.

– Det er litt kjipt, men jeg står ikke og griner. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv. Seieren ryker i førsteomgang, sier nordmannen som kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen med østerrikske Marcel Hirscher.

Kan fortsatt vinne sammenlagt

Heldigvis for Kristoffersen hadde heller ikke Hirscher noen god dag i Japan. Han endte på sjetteplass.

Henrik Kristoffersen er nå 124 poeng bak Hirscher. Søndag er det slalåm i Yazawa Naeba, og der har Kristoffersen vært best hittil i sesongen.

For to og en halv uke siden tangerte 22-åringen rekorden til alpinlegenden Alberto Tomba da han tok sin sjette slalåmseier for sesongen.

Kristoffersen har vunnet seks av sju slalåmrenn.

I storslalåm har han ikke vært like god og lørdag endte han til slutt 0,77 sekund bak den franske vinneren Alexis Pinturault, selv med spjæret dress.

– Jeg lurer på om jeg er blitt for feit eller hva som har skjedd, spøker slalåmspesialisten.

Leif Kristian Haugen kjørte seg også opp i annenomgangen og endte til slutt på 20. plass i sesongens sjuende storslalåmrenn.

Henrik Kristoffersen kommer 1,46 bak beste tid i 1. omgang i dagens storslalåm.

SE VIDEO: Henrik Kristoffersens 1. omgang der han kjørte med åpen glidelås.