Hopp til innhold

Kristoffersen fikk Stenmark-råd – så ble han slått av Jansrud

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen (21) fikk møte sitt store forbilde Ingemar Stenmark (59) før start, men det skulle gå som han fryktet i parallellslalåmen.

Henrik Kristoffersen møter Ingemar Stenmark.

– Han viser hvilket konkurransemenneske han er, sier NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt i det Kjetil Jansrud slår ut lagkamerat og verdenscupleder Kristoffersen.

Hirscher vant

21-åringen hadde faktisk mulighet til å sikre slalåmkula ved å ta seg lenger enn Marcel Hirscher, men det sa altså stopp i åttedelsfinalen for Kristoffersen.

Men selv om Hirscher tok seieren, ligger mye til rette for at nordmannen vinner slalåmcupen med to slalåmrenn igjen.

21-åringen har nå 131 poeng til gode på østerrikeren når to slalåmrenn gjenstår.

Nå øker imidlertid østerrikeren forspranget sammenlagt i verdenscupen til 173 poeng.

Komm.: Andreas Toft og Kjetil André Aamodt.

Fikk møte forbildet

Kristoffersen har lenge vært klar på at de såkalte «city eventene» ikke bør være en del av verdenscupen.

Her fikk han også støtte av sitt store forbilde, Ingemar Stenmark, som mistet sammenlagtseieren i 1975 i et parallellslalåmrenn.

De slo av en lengre prat med NRK før Kristoffersen skulle kjøre.

– Tjena! En stor ære. En stor ære å få treffe deg, sa Kristoffersen og rakk frem hånden.

– I like måte, svarte Stenmark og smilte.

Stenmark har tidligere i februar kalt Kristoffersen «tidenes største talent» i et VG-intervju, og nordmannen setter mildt sagt pris på merkelappen.

– Det er helt sjukt å høre. Han er den største gjennom tidene «by far». Det er spesielt å høre, sa Kristoffersen.

– Hva vet du om Stenmark, Henrik?

– 86 verdenscupseire. 46 i storslalåm. 40 i slalåm, svarte Kristoffersen før han ble avbrutt av Stenmark.

– Du vet mer enn meg.

– Ikke ta noen råd

Kristoffersen fortalte også at han har studert Stenmark på Youtube, og han har kjent seg igjen i hvordan svensken kjørte og tenkte i løypa.

Da NRK spurte om Stenmark hadde noen råd til Kristoffersen, svarte han:

– Det beste rådet er å ikke ta noen råd. Å gå sin egen vei. Du er så bra nå, du trenger ikke høre på noen, sa alpinlegenden.

– Jeg har ikke hørt på så mange råd tidligere. Jeg har hørt på far (Lars), og det er egentlig det. Jeg får høre på hans råd. Han er jo den største som finnes, smilte Kristoffersen.

Etter parallellslalåmen hadde han imidlertid ingen gode svar på hva som gikk galt.

Han klarer nemlig ikke å få en god følelse i disse løpene.

– Det er rart å kjøre. Jeg fikk ikke en følelse av noe som helst, sier Kristoffersen.

André Myhrer tok 2.-plassen, mens Stefano Gross ble nummer tre.

Samtidig leverte Nina Løseth flere sterke heat, og hun ble til slutt nummer fire – slått av Maria Pietilä-Holmner. Wendy Holdener vant rennet, mens Frida Hansdotter tok den siste pallplassen.

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    – På renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. Treningsdager er en helt annen historie, skriver Fossland på Instagram.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal