Kristoffersen er uslåeleg i slalåm

Ingen har klart å vinne sesongens to fyrste slalåmrenn på ni år. Men ein Henrik Kristoffersen i storform ser ut til å klare det meste.

Se Henrik Kristoffersen renn.

SUPERLØP: Henrik Kristoffersen aukar leiinga i den andre omgangen og vinn med heile 1,25 sekund.

– Han aukar, det er heilt rått. Me har verdas beste slalåmkøyrar! seier kommentator Andreas Toft i det Kristoffersen køyrer inn i mål.

Henrik Kristoffersen køyrde ein forrykande fyrste omgang og ville ikkje vere dårlegare i den andre omgangen. Leiinga på over sekundet frå fyrste omgang blei auka til 1,25 til slutt i mål. Slalåmkongen Marcel Hirscher klarte aldri å ta noko igjen på forspranget hans.

I dag var fenomenet frå Rælingen heller ikkje like nervøs som han brukar

LES SAKA: Kristoffersen: – Jeg spyr før start

– I dag gledde eg meg berre til å køyre andre omgang. Det er så morsomt å køyre på ski om dagen, gliser Kristoffersen.

Har vunne åtte av 13 renn

Kristoffersen blir dermed den fyrste som vinner dei to fyrste slalåmrenna i ein sesong på ni år. Sistemann var den austerriske veteranen Reinfried Herbst.

– De er vitne til alpinhistorie. Me har verdas beste alpinlag. Noreg herjar for tida, seier kommentator Toft og siktar til dei åtte sigrane Noreg har tatt på 13 renn til nå i sesongen.

Henrik Kristoffersen vinner sin andre siger for året og leiar slalåmcupen suverent. Han er også på fjerdeplass i totalcupen bak Aksel Lund Svindal, Marcel Hirscher og Kjetil Jansrud.

Etter rennet var Kristoffersen mest oppteken av å kome seg heim på juleferie.

– Nå blir det godt å kome heim til mor nokre dagar. Da håpar eg å få heale leggen og hofta litt, seier 21-åringen.

Men sigeren kom i skuggen av eit vanvittig drama da Marcel Hirscher køyrde ned på startnummeret før. Midt i løpet dett ei drone rett ned bak ryggen til austerrikaren.

Hirshers andre omgang i slalåm.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».