Hopp til innhold

Fra én halv til 35 millioner på fem år

Alexander Kristoff og hans manager Joona Laukka forhandler om en kontrakt som kan gjøre Kristoff til en av verdens best betalte syklister.

Belgium Cycling Tour of Flanders Alexander Kristoff

ETTERTRAKTET: Alexander Kristoffs forrykende start på sesongen gjør nordmannen svært ettertraktet. Her jubler han etter å ha vunnet Flandern Rundt.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Joona Laukka

MANAGER: Joona Laukka sier at Kristoffs markedsverdi ikke kan bli noe særlig høyere i dagens sykkelmarked.

– Det blir nok signert en ny kontrakt snart. Jeg kan si at forhandlingene går i riktig retning, sier Kristoffs manager Joona Laukka til NRK.

Alexander Kristoffs nye kontrakt med Katjusja kan gjøre 27-åringen til en av verdens best betalte syklister. Etter det NRK erfarer er kontrakten verdt fire millioner euro, noe som vil gi Kristoff en årslønn på omtrent 35 millioner kroner.

Da Kristoff ble profesjonell syklist for det amerikanske sykkellaget BMC Racing Team, hadde han en årslønn på omtrent 500 000 kroner.

Katjusja-manager Viatcheslav Ekimov bekrefter overfor NRK at Kristoff er svært nær å skrive under en ny kontrakt med laget.

– Jeg tror ikke Kristoff kommer til å bytte lag. Katjusja er hans lag og et lag han føler seg hjemme i. Han har vokst etter han kom hit og det er med Katjusja han har fått sine gode resultater. Så jeg kan ikke skjønne at han skal bytte lag nå, sier Ekimov til NRK.

– Viktig for laget

Alexander Kristoff har hatt en fantastisk start på sesongen. Selv om nordmannen ikke klarte å innfri under søndagens Paris-Roubaix, har han til sammen hele elleve seire så langt i år. Det gjør 27-åringen svært ettertraktet.

– Markedsverdien til Kristoff er skyhøy, sier Kristoffs manager.

Ifølge klubbsjef Ekimov ble gode resulter fra Kristoff vurdert som en viktig faktor for fremtiden til Katjusja før denne sesongen.

– Han er ekstremt viktig for oss, det er det ingen tvil om. Vi vil ha Kristoff på laget, vi vil jo ha de beste rytterne. Det at han har levert så godt bidrar til at vi har penger til å drive i flere år til, sier Ekimov.

Saken fortsetter under bildet:

Viatcheslav Ekimov og Joona Laukka

SAMTALER: Katjusja-sjef Viatcheslav Ekimov (t.v.) og Kristoffs manager Joona Laukka er i kontraktsforhandlinger. Her etter søndagens Paris-Roubaix hvor Kristoff ble nummer ti.

Foto: Alem Zebic / NRK

Hovedrolle

Etter det NRK erfarer har Alexander Kristoff blitt forespeilet et mer internasjonalt Katjusjalag med ham selv i hovedrollen.

– Vi vet nå at fremtiden til laget er positivt. Vi har hørt om endringer i laget som vi føler passer Kristoff bra. Det satses på globale prosjekter, sier Kristoffs manager.

Kristoff tar nå en rittpause på fem uker for å restituere seg foran sommerens Tour de France. Etter det NRK forstår er planen at denne tiden skal brukes til å avgjøre veien videre.

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal