Hopp til innhold

– Satser på grønn trøye i Tour De France

Alexander Kristoff er hjemme i påsken. Han slikker sårene og planlegger bryllup. Etter påske begynner oppkjøringen til årets store høydepunkt.

Kristoff er hjemme på påskeferie

– Jeg sover ikke godt om natta, ennå. Det er jo skrubbsår, men de er såpass dype at det væsker en del.

Alexander Kristoff er på påskeferie hjemme i Stavanger, så sårene kan få gro. Søndag kolliderte han med en pressemotorsykkel, og måtte bryte Paris-Roubaix .

Da hadde han både punktert og falt tidligere i rittet.

kristoff

Søndag kolliderte Alexander Kristoff med en pressemotorsykkel, og måtte bryte Paris-Roubaix.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

– Det var bittert. Jeg følte meg egentlig bra. Det er klart at når du føler deg bra og ryker ut på den måten, så blir du skuffet, sier han.

– Skal planlegge bryllup

Stavanger-syklisten har hatt en fantastisk vår, med femteplass i Flandern rundt og seier i Milan- San Remo. Nå blir det ro og hvile.

Les også: Her er verdens tre beste syklister

Les også: – Kristoff er alltid velkommen

– Nå er det påskeferie, og jeg skal ikke kjøre noen løp på en stund. Jeg har en uke fri nå. Da er det å være med familien. Vi skal drive med litt bryllupsplanlegging, vi skal ha bryllup i oktober. Så har jeg en sønn som skal i tivoli en dag, og vi skal på hytta, og litt forskjellig. Det blir kjekt å tilbringe litt tid med familien, sier Kristoff.

– Skal prøve på grønn trøye

Etter påske er det tilbake på jobb Da starter Kristoff opptreningen mot sommerens høydepunkt; Tour de France.

– Jeg leser jo at laget sier jeg skal prøve på grønn trøye, så da må jo det være ambisjonen, men jeg håper mest at jeg kan få en etappeseier. Hvis jeg gjør det, er jeg veldig fornøyd. Klart jeg skal prøve på grønn trøye, men med en etappeseier er det en dag du må være bra. Da har du 21 sjanser, så jeg satser på at jeg klarer det i år, sier Kristoff.

ALTERNATIVE CROP - Norvegian Alexander Kristoff from Katusha's team celebrates as he crosses the finnish line to win the105th Milan San Remo spring classic cycling race on March 23, 2014 in San Remo. Norvegian Alexander Kristoff form Katusha's team won ahead Swiss Fabian Cancellara, second, and England Ben Swift, third. AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

Alexander Kristoff vant Milan San Remo i mars. Til sommeren håper han på etappeseier og grønn trøye i Tour De France

Tour de France går over tre uker i juli. Den grønne trøya går til den som samler flest poeng på innlagte spurter og ved målgang.

Kristoff begynner å bli kjendis

Før Tour de France skal Kristoff delta i flere ritt. Blant annet i Frankfurt i Tyskland og i Sveits. Han skal og delta i flere konkurranser i Norge. Tour of Norway på Østlandet og Tour De Fjords som går fra Bergen til Stavanger.

Les også: Pedersens råd til Kristoff: – Bli der du er

Norges beste syklist var nummer tre på verdensrankingen før helgen. Nå begynner Alexander Kristoff å bli gjenkjent også blant folk som ikke ser alle sykkelsendingene på TV.

– Da jeg gikk på butikken, ble jeg kjent igjen. Det var litt flaut, for da jeg bare kjøpt påskesnop, flirer Kristoff.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal