Hopp til innhold

Kristoff best i Belgia: – Jeg følte meg ikke sterk

OSLO/ ZOTTEGEM (NRK): Alexander Kristoff (28) vant den første etappen av tredagersrittet De Panne. Og det kun to dager etter at han var slått ut av feber.

CYCLING-BEL-DE PANNE

VANT I BELGIA: Alexander Kristoff spurtet inn til seier tirsdag.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

28-åringen måtte stå over søndagens brosteinsritt Gent-Wevelgen på grunn av sykdom.

Tirsdag imponerte Kristoff da han spurtslo de to Astana-rytterne Aleksej Lutsenko og Lieuwe Westra på den 198,2 kilometer lange etappen. Men ifølge Kristoff selv var dette en seier som kostet.

– Det var virkelig tøft. Jeg følte meg ikke sterk i det hele tatt, sier Alexander Kristoff.

Har ikke syklet på to dager

CYCLING-BEL-DE PANNE

BEST: Alexander Kristoff på podiet etter tirsdagens seier.

Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp

Kristoff plasserte seg godt og kom seg med i en gruppe som raskt fikk en luke ned til hovedfeltet. Da rytterne var omtrent ti kilometer fra mål, var det bare tre ryttere som var i tet, Kristoff og de to Astana-rytterne.

– Jeg følte meg bra i starten av løpet, men omtrent halvveis begynte jeg å føle meg sliten. Heldigvis klarte jeg å henge meg på og ta seieren. De to Astana-rytterne kjørte for sammendraget og da ble det ikke for høy fart, smiler Kristoff.

Nordmannen vant De Panne i fjor, og ligger også godt an etter seieren tirsdag. Men selv mener Kristoff at han ikke er sterk nok.

– Jeg har hatt feber og har ikke syklet på to dager. Derfor trengte jeg nok denne dagen til å få litt fart på beina igjen. Jeg er lettet for at jeg vant, for jeg følte meg ikke så bra i dag, forteller 28-åringen.

Flandern Rundt på søndag

De Panne fortsetter med en 211 kilometer lang etappe fra Zottegem til Koksijde onsdag. Torsdag avsluttes rittet med to etapper.

– Jeg tror det kommer til å bli to harde dager. Det kommer litt an på vinden. Sannsynligvis så blir det en spurt i morgen, og jeg får prøve å henge med helt inn, sier Katjusja-rytteren.

Et av sesongens store høydepunkt, Flandern Rundt, går av stabelen på søndag. Denne klassikeren vant Kristoff i fjor.

– Seieren i dag viser i hvert fall at jeg kan vinne løp. Jeg håper at jeg blir litt sterkere til søndag, hvis ikke kommer jeg til å slite tungt i Flandern. Jeg håper jeg er på et toppnivå på søndag, avslutter Kristoff.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal