Kranjec vant foran Gangnes: – En litt overraskende vinner

Kenneth Gangnes sørget for norsk pallplass i verdenscuprennet i skiflyging i Vikersund, men slovenske Robert Kranjec var aller sterkest.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

Robert Kranjec vant i Vikersund med dette hoppet.

gangnes

– I finaleomgangen hadde jeg ikke så mye flyt ut fra hoppkanten, sier Kenneth Gangnes.

– Jeg er fornøyd med å bli nummer to. Det er jo veldig bra, det, sier Kenneth Gangnes til NRK.

Han ledet etter den første omgangen med et hopp på 234,5 meter. Kranjec var halvannen meter lenger, men hadde ikke like gode stilkarakterer.

Kjempehopp i andreomgang

Men Gangnes påpekte selv at ledelsen hans på tre poeng til pausen ikke var særlig mye.

Og da Robert Kranjec klinket til med et hopp på 239,5 meter i den andre omgangen ble sloveneren vanskelig å slå.

Gangnes hoppet 235 meter og fikk tre ganger 19 i stil, men det var ikke nok.

Gangnes landet på 235 meter i den andre omgangen.

– En litt overraskende vinner i det første av tre renn i Vikersund i helgen, sier NRKs hoppkommentator Christian Nilssen.

– Ja, litt overraskende, men Kranjec har kjempet godt for å komme tilbake. Han har gjort en kjempejobb med å få utstyret på plass, sier Johan Remen Evensen, og sikter til at Kranjec fikk litt trøbbel da det kom nye regler for hoppdressen.

Men Kranjec var kjent som en god skiflyger. Han har tidligere blitt verdensmester i Vikersund, og han er den som har flest hopp over 200 meter.

Her kan du se Gangnes hopp som gjorde at han ledet etter den første omgangen.

– Tilbake til gamle synder

Gangnes var ikke helt fornøyd med det andre hoppet sitt.

– I finaleomgangen hadde jeg ikke så mye flyt ut fra hoppkanten. Det var litt tilbake til gamle synder, men jeg fikk likevel mye ut av hoppet, slår han fast.

Tredjeplassen i rennet gikk til veteranen Noriaki Kasai fra Japan. Han var 14,3 poeng bak vinneren.

Andreas Stjernen på sjuendeplass var nest best av de norske. Han hadde Johann André Forfang og Daniel-André Tande på plassene rett bak seg.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».