Hopp til innhold

Kowalczyk forbannet og «veldig deprimert» én uke før OL

Justyna Kowalczyks fotskade er verre enn først antatt, og skaper hodebry inn mot OL. I tillegg fortviler langrennsjenta over at ski og smøreutstyr har blitt borte på veien til Sotsji.

Kowalczyk

Justyna Kowalczyk fortviler én uke før OL. Ikke bare sliter hun med fotskaden hun pådro seg etter et fall på trening. Nå aner hun ikke når skiparken og smøreutstyret - som ble sendt i retning Sotsji for ti dager siden - ankommer OL-byen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– På lørdag hadde jeg så vondt i foten at det var hva jeg spiste til frokost som ble avgjørende for at jeg i det hele tatt kom meg til start, sier Justyna Kowalczyk (31) til den polske TV-stasjonen TVP.

Den polske langrennsløperen snakker om lørdagens 10 kilometer i Toblach, hvor hun til slutt endte på en skuffende femteplass.

Kowalczyk, som nå er på plass i Sotsji, ble knust av vinneren Marit Bjørgen, og hun måtte også se seg slått av Therese Johaug, Charlotte Kalla og Heidi Weng.

Etter løpet nektet Kowalczyk å uttale seg til verken polsk eller norsk presse. Klassiskspesialisten var tydelig langt nede etter å ha feilet i generalprøven på favorittdistansen.

Sterke smertestillende

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk la ut dette bildet av sin skadde fot på Facebook. Skaden skaper fremdeles problemer for den polske langrennsdronningen. Foto: Justyna Kowalczyks Facebook-profil

Foto: Justyna Kowalczyks Facebook-profil

Søndag lettet hun imidlertid på sløret på polsk TV. Mange har trodd at fotskaden hun pådro seg i en treningsulykke for to uker siden nå var leget, i og med at hun stilte til start i Toblach.

Det stemmer ikke, sier Kowalczyk. Fotskaden skaper nemlig fremdeles hodebry for 31-åringen.

– På grunn av sterke smerter i foten måtte jeg spise store mengder smertestillende midler til frokost. Da fikk jeg vondt i magen. Magesmertene, og det at fotskaden har gjort at jeg ikke klarer å gå teknisk slik som jeg har gjort før, gjorde det vanskelig.

– Jeg ga alt jeg hadde i sporet. Jeg ble skuffet og deprimert etter løpet. Veldig deprimert, sier Kowalczyk.

– Kunne ikke gå på beinet

Hun legger ikke skjul på at hun har slitt veldig etter at hun falt på trening.

– De første dagene etter fallet hadde jeg så vondt i beinet at jeg ikke kunne gå. Trening – og da særlig i klassisk – ble umulig å gjennomføre. Så da fikk jeg kun trent fristil, sier Kowalczyk.

Også i det dagligdagse skapte foten problemer.

– Foten var så stor at jeg måtte bruke større sko på venstrebeinet slik at foten skulle få plass, sier den polske langrennsdronningen.

– Foten lever sitt eget liv, legger hun til.

Utstyrsproblemer

Og problemene stopper ikke der for Kowalczyk. Til den polske TV-kanalen fortviler Kowalczyk over at ski- og smøreutstyr som ble sendt til Sotsji 23. januar, ennå ikke har ankommet OL-byen.

Totalt 133 par ski – samt smøremidler, preppeutstyr, støvler og klær – mangler. Kowalczyk-leiren aner ikke hvor utstyret befinner seg, eller når det eventuelt dukker opp i Sotsji.

– Smørerne mine, som har vært på plass her i flere dager, har ingenting å gjøre. De kan ikke teste ski og snø, og de kan ikke preparere. Det eneste jeg har tilgjengelig er skiene jeg hadde med til Toblach, sier Kowalczyk.

Hun innrømmer at hun er forbannet på smøreteamet.

– Man må være forberedt på alt. De skulle ha deler av det nå manglende utstyret med seg når de selv reiste, sånn i tilfelle noe skulle skje. Men i stedet sendte de alt utstyret med hovedlasten. Nå sitter de her uten noe som helst, sukker Kowalczyk.

Kowalczyk

Justyna Kowalczyks problemer øker sjansene for at Marit Bjørgen og Therese Johaug havner over henne på pallen i OL.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal