Hopp til innhold

Knallhard kritikk av skytingen: – Altfor dårlig

HOLMENKOLLEN/TRYSIL (NRK): 16 bom var fasit for de beste landslagsjentene under testrennet i Holmenkollen. Og bedres ikke fjorårsnivået på standplass vil de være sjanseløse i VM.

En av fem skudd i fjor, endte opp som et bomskudd. Det må gjøres noe med før årets sesong.

Det mener NRKs ekspert Ola Lunde som slår fast at treffprosent under 80 må snus til VM-sesongen for Tiril Eckhoff og lagvenninnene.

– De skjøt rett og slett for dårlig. De har treffprosent under 80 på stående. Eckhoff har treffprosent på 74 på stående og Fanny har under 80 på både liggende og stående, sier Lunde og peker på en tavle der han sammenligner skytingen med de beste sist vinter.

– Dette blir altfor dårlig i forhold verdens aller beste, Laura Dahlmeier, som har 92 prosent på liggende og 93 prosent på stående. Der må det bli et skikkelig løft, sier Lunde.

TIRIL ECKHOFF

MYE BOM I KOLLEN: Tiril Eckhoff bommet fem ganger og vet at det hadde gjort henne sjanseløs internasjonalt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Tror du de klarer det til VM på hjemmebane?

– Vi får håpe at de blir betydelig bedre. For det må det bli hvis det skal være sjanse på noe som helst angående gull, for eksempel ien VM stafett, sier Lunde som trener noen yngre rekrutter i Trysil da NRK prater med ham

Fem bom

På landslagets testrenn i Holmenkollen var Tiril Eckhoff best. Men bom på annethvert skudd på stående skyting sender utøvere nedover resultatlisten internasjonalt.

– Jeg føler jeg har blitt bedre siden i fjor, men det nytter ikke å skyte fem bom på stående hvis jeg skal ha noe i VM eller verdenscupen å gjøre, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Fanny Horn Birkeland sto igjen med sju bomskudd på testrennet. Hun skjønner hvorfor Lunde feller dommen.

– Det er vi full klar over. Den lista Tiril og jeg la i dag hadde vært langt bak på et verdenscuprenn.Det er ikke godt nok. Det vet vi. Det er kanskje litt synd at dette vises av oss i dag når vi gjør en så dårlig jobb på standplass. For vi har jort en veldig god jobb i sommer og laget har løftet seg mange hakk på skytingen, sier hun.

Junior klart best

Rett bak seg på resultatlisten hadde hun derimot juniorverdensmesteren Ingrid Tandrevold. Med en bom var det hun som leverte det som kreves.

– Nå vet vi hva vi må hjem å trene på. Nå kan vi bare hente inn hun junioren her som skyter 19 treff. Det virker som hun har løst gåten, sier Horn Birkeland.

Pressen var invitert til testrennet for at det skulle skape mer trykk på landslagsjentene forteller landslagstrener Stian Eckhoff. Han mener han forventet en del bom i Holmenkollen, men han ser at nivået må opp fra fjoråret.

– Jeg er helt enig med Ola. Jeg regner med at man under normale forhold på sprint og jaktstart må over 90 prosent for å lykkes her. Jeg tror at et par av våre har litt høye skuldre. De har lyst til å levere og vet hva som kommer her i mars, sier Eckhoff.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo

    Juventus må betale Cristiano Ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. Det tilsvarer 114 millioner norske kroner.

    Det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Ronaldo, som spilte for Juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år.

    Han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. Portugiseren krevde nesten det dobbelte.

    Sommeren 2021 gjorde Ronaldo overgang fra Juventus til Manchester United. Etter et mislykket opphold i England flyttet han videre til Al-Nassr i Saudi-Arabia.

    Juventus har nektet å kommentere saken, men har informert AFP om at klubben snart vil komme med en uttalelse.

    Ifølge det amerikanske finansmagasinet Forbes var Ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. Lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner.

    Juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023.

    (©NTB)

    Ronaldo
    Foto: - / AFP
  • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

    Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

    Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

    Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

    – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

    NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

    – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

    Fra tvistesak i Tinghuset i Kristiansand.
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal