Hopp til innhold

OL-sensasjon ikke tatt ut: – Merkelig

Olympiatoppen har tatt ut de første utøvere til OL i Rio. Flere som har klart A-kravet, er utelatt.

Signe Marie Fidje Store

Bryteren Signe Marie Fidje Store ble historisk da hun for første gang sikret OL-plass for en norsk kvinne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mandag offentliggjorde Olympiatoppen sitt første uttak med utøvere som får delta i OL og Paralympics i Rio til sommeren. 16 utøvere er klare for lekene, men noen av de som har klart A-kravet, er likevel ikke tatt ut.

Det gjelder blant annet bryter Signe Marie Fidje Store (20), som sensasjonelt kvalifiserte seg i mai.

– Forbundet har sagt at grunnen er at jeg har usikkerhet med knærne og at jeg måtte sjekke det før jeg ble innstilt, sier Fidje Store til NRK.

Hun har en leddbåndskade, men er sikker på at OL ikke er i fare.

– Det er jo litt merkelig. Det er bare en slitasjegreie, så jeg vet ikke hva de har tenkt. Jeg er jo på treningssamling i Bulgaria nå og trener normalt. Jeg regner med jeg kommer med på neste uttak, ellers blir jeg veldig sjokkert, legger hun til.

Signe Marie Fidje Store

GRÅT AV GLEDE: Her skjønner Signe Marie Fidje Store at hun er klar for OL.

Sportssjef i bryteforbundet, Anders Hestdalen, understreker at de hadde innstilt Store, men han er likevel ikke overrasket over Olympiatoppens valg.

– Hun har fortsatt skadestatus, og man blir ikke tatt ut før man er skadefri. Det har hun fått beskjed om, og det er ikke så merkelig. Så sant kneet blir bra, så er det sannsynlig at hun blir tatt ut neste gang, forklarer han.

– Som forventet

Heller ikke svømmer Susann Bjørnsen er OL-klar ennå. Til tross for at hun tok kravet under EM i London.

Susann Bjørnsen

FÅR NY SJANSE: Susann Bjørnsen satser på at hun blir OL-klar ved neste uttak.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var litt som forventet. Jeg var klar over at i det første uttaket kom de mest sannsynlig til å ta ut først og fremst de som er medaljekandidater. Jeg stresser ikke av den grunn, forteller hun til NRK.

Ble du innstilt av Svømmeforbundet?

– Ja, Petter Løvberg jobber mot Olympiatoppen for at de skal ta meg med, så jeg regner med å bli tatt ut i senere uttak. Jeg trener som om jeg skal til OL, så får vi se hvordan uttaket blir. Jeg kommer til å ha is i magen.

– Tidlig i sesongen

Neste uttak kommer 19. juni.

– Vi skriver fortsatt mai, og for mange er det ennå svært tidlig i sesongen. De fleste sommeridrettene har hatt få konkurranser så langt, og for å dokumentere form, eller vise at man kan prestere i henholde til kravene, må man jo konkurrere. Olympiatoppen vil fremover ha en nær dialog med særforbundene om videre uttak til OL og Paralympics, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Utøverne som er tatt ut i dette første uttaket, er de som uomtvistelig har tatt kravet for deltakelse, eller dokumentert internasjonalt nivå i henhold til uttakskriteriene, sier Øvrebø videre.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

KLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal tok OL-kravet på 10.000-meter på første forsøk i mai.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Disse utøverne er OL-klare:

  • Stig André Berge (bryting), Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Håvard Haukenes (friidrett), Kjetil Borch (roing), Kristoffer Brun (roing), Nils Jakob Skulstad Hoff (roing), Are Strandli (roing), Olaf Tufte (roing), Maia Agerup (seiling), Ragna Agerup (seiling), Anders Pedersen (seiling), Kristian Ruth (seiling), Henrik Christiansen (svømming), Gunn-Rita Dahle Flesjå (terrengsykling), Tina Røe Skaar (teakwondo), Kristian Blummenfelt (triatlon). I tillegg er håndballandslaget for kvinner tatt ut som lag.
  • 19 utøvere er tatt ut til Paralympics: Aida Dahlen (bordtennis), Tommy Urhaug (bordtennis), Jens Lasse Dokkan (dressur), Tonje Lundqvist (dressur), Ann Cathrin Lübbe (dressur), Birgitte Reitan (dressur), Birgit Skarstein (roing), Bjørnar Erikstad (seiling), Per Eugen Kristiansen (seiling), Marie Solberg (seiling), Alexander Wang-Hansen (seiling), Amanda Dybendal (skyting), Paul Aksel Johansen (skyting), Monica Lillehagen (skyting), Heidi Sørlie-Rogne (skyting), Sonja Tobiassen (skyting), Andreas Bjørnstad (svømming), Sarah Louise Rung (svømming), Adam Ismael Wenham (svømming).

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal