Hopp til innhold
Karoline Bjerkeli Grøvdal skal forsvare EM-tittelen fra i fjor, og også Henrik Ingebrigtsen er blant de norske utøverne som stiller til start i Brussel.

Friidrett

Oppsummert

Fra 12.20 søndag 10. desember: EM i terrengløp

Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Vebjørn Rodal.

  • Warholm fyrer oppunder ryktene om superduell

    Karsten Warholm og Armand «Mondo» Duplantis småkjeklet om hvem som er raskest på 100 meter i Monaco sist sommer, noe som skapte stor oppmerksomhet i friidretten.

    Tråden ble tatt opp i Zürich etter VM – og snart kommer trolig konklusjonen.

    – Sånn som det ser ut nå, så virker det som det blir (en duell), sier Karsten Warholm i den nyeste episoden av Friidrettspodden, som slippes fredag morgen.

    – Mondo (Duplantis) er giret. Jeg er giret og vi har noen felles sponsorer i Puma og Red Bull, som også er giret.

    Superduellen finner sannsynligvis sted etter sesongen. For først skal de to verdensrekordholderne forsvare OL-gullene på 400 meter hekk og stavsprang i Paris.

    Deretter kan de finne ut hvem som er kjappest.

    – Man vil jo være cocky, men jeg innser at jeg har klart mest å tape i den duellen, vil jeg absolutt tørre å påstå. Det tror jeg også Mondo skjønner, sier Warholm.

    Armand Duplantis har løpt så raskt som 10,69 sekunder på 100 meter i 2018 (10,57 med underkjent medvind), og regnes som den raskeste stavhopperen.

    Karsten Warholm står oppført med sterke 10,49 innendørs, men persen er mer enn syv år gammel.

    – Persene våre er ikke så langt fra hverandre. Det er lenge siden jeg har løpt. Det er en stund siden han også har løpt. Jeg har nok trent mer løping siden enn det han har gjort, sier nordmannen i podkasten.

    Warholms mor og manager, Kristine Haddal, skriver i en melding til NRK at det ikke foreligger konkrete planer rundt løpet ennå og at de ikke har mer informasjon nå.

    Stavhopperen Armand Duplantis har utfordret hekkeløper Karsten Warholm til en øvelse ingen har mye erfaring med fra før, nemlig 100 meter.
  • Jakob Ingebrigtsen møter Josh Kerr i mai

    Helt siden VM-finalen i fjor sommer, har det vært en ordkrig mellom friidrettsstjernene Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr. I slutten av mai møtes de igjen.

    Det skjer under Diamond League-stevnet i Eugene i USA 25. mai, bekrefter arrangøren i en pressemelding tirsdag.

    Jakob Ingebrigtsen og Kerr skal løpe en engelsk mil (1609 meter) i Eugene. På VM-arenaen fra 2022 var nordmannen nære å sette verdensrekord på distansen under Diamond League-finalen forrige sesong.

    Under VM-finalen på 1500 meter i Budapest i fjor sommer, tok Kerr gullet like foran Jakob Ingebrigtsen. Etter det oppsto ordkrigen mellom nordmannen og skotten.

    Kerr tok nylig gullet på 3000 meter under innendørs-VM, der Jakob Ingebrigtsen ikke deltok. Til sommeren skal de kjempe mot hverandre om både EM- og OL-gull.

    Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr
    Foto: MARTON MONUS / Reuters
  • Marie-Therese Obst kastet årsbeste i Europa

    Spydkaster Marie-Therese Obst vant spydkonkurransen i European Throwing Cup i Leira, Portugal, lørdag.

    Obst kastet hele 61,69 meter i sitt tredje forsøk. Det er ledende europeisk resultat i spyd i år.

    Det betyr at hun er kvalifisert til EM i Roma i sommer.

    Obst nærmer seg også OL-kravet på 64 meter.

    Hun representerer Tjalve og trenes av tidligere spydkaster Paul Solberg.

    AYdu-3bqz3E
    Foto: NTB
  • Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

    Britene ønsker å arrangere VM i friidrett i 2029, og London er den mest sannsynlige søkerbyen.

    Friidretts-VM ble sist arrangert i London i 2017, og sist helg var det VM innendørs i Glasgow.

    – Vi hadde elsket å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, sier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet.

    I OL i 2012 og i VM i 2017 var det West Hams London stadion som ble brukt. Det kan nok skje igjen at det blir nye friidrettsmesterskap der. Stadion har en kapasitet på 60.000 tilskuere. (NTB)

    London Stadium
    Foto: NTB
  • Rooth bryter syvkampen før siste øvelse

    Markus Rooth står over den avsluttende 1000-meteren i syvkamp i VM innendørs i friidrett.

    Det bekrefter sportssjef Erlend Slokvik til NRK.

    Rooth lå an til å kjempe om en 5.-plass i VM, men vil ikke ta noen risiko. Han fikk en kjenning i låret etter stavsprangkonkurransen på formiddagen.

    Det var etter Rooths siste forsøk på 5,20 at han tok seg til låret like etter landingen.

    Sander Skotheim ligger på tredjeplass og kan kjempe om gull. Den avsluttende 1000-meteren starter 21.45.

    Friidretts-VM 2023: Dag 7
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Stavhopperen Armand Duplantis har utfordret hekkeløper Karsten Warholm til en øvelse ingen har mye erfaring med fra før, nemlig 100 meter.
grøvdal

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal