Hopp til innhold

Alpint, menn

Oppsummert

11.00: Lucas Braathen holder pressekonferanse i Salzburg. Han bekreftet onsdag at han gjør comeback - for Brasil. Den første delen av pressekonferansen er på portugisisk, som vil bli oversatt løpende i tekst under. Strømmen er levert av Red Bull.

  • Det sportslige apparatet er ikke på plass

    – Kan du fortelle mer om det sportslige opplegget? Har du en trener? Lagkamerater? Lokasjon? Hvordan skal dette foregå?

    – Nå stiller du vanskelige spørsmål som jeg gjerne kunne ønsket at jeg kunne svare litt bedre på. Det er en modell som er satt opp til en infrastruktur som vi mener er det som er nødvendig for å oppnå de resultatene jeg prøver å oppnå, sier Braaten og legger til:

    – Så er ikke de posisjonene fylt ennå, men vi er i samtaler med kandidater som vi tror kan passe den infrastrukturen veldig bra.

    – Er det Red Bull, Brasil eller ditt team som tar seg av den biten?

    – Jeg vil si det er et samspill mellom alle sammen. Brasil har sin rolle i det administrative og støtte for formalitetene. Og å sette opp laget.

    – Samtidig som kraften og en veldig profesjonell efaring fra Red Bulls side kommer veldig sterkt inn når det kommer til for eksempel helseprogrammet. De har jo vært med på å sette opp en rekke lag tidligere. For deres del er det intet nytt, selv om det for Red Bull også denne gangen skjer med en helt annen frihet som de til og med ikke har kunnet spille med før.

    – Så kommer Atomic inn med at jeg kunne fortsette med min servicemann, som jeg er ekstremt glad for at får fortsette. Vi har utviklet ski sammen de siste fire årene. Det betyr ekstremt mye for comebacket og for meg personlig at det kan skje med samme person. Det er et samspill mellom alle tre parter, hvor alle har forskjellige roller.

  • Vil bli best igjen

    Braathen forteller også om ønske om å bli best i verden igjen. Forrige sesong var han verdens beste slalåmkjører og vant slalåmkula.

    – Jeg kunne ikke returnert til sporten uten drømmen om å bli best igjen. Jeg vil etablere meg igjen så fort som mulig hvor jeg kan jakte pallplasser og seiere i tekniske øvelser. Å komme tilbake til VM med det brasilianske flagget på ryggen, er noe jeg er veldig stolt og ivrig etter å få til, sier han.

    – Hvordan vil du endre alpinsporten med denne avgjørelsen?

    – Mitt største mål som idrettsutøver er å etterlate meg en arv og et ettermæle, hvor jeg føler at jeg kan dele sporten ved noe så enkelt som å uttrykke hvem jeg er. Vi er alle her fordi jeg kan leve av å stå på ski. Det er en industri fordi det er underholdende. Vi er entertainere, sier Braathen.

    – Det er viktig å si at det at jeg kan kjøre noen hundredeler fortere enn en annen forbi plastikkporter ned et fjell forandrer ikke verden. Men historien bak den oppnåelsen kan forandre noens liv og gi inspirasjon, som får et barn til å følge drømmen.

    – Om jeg bare får ett barn til å gå for drømmen selv om den ikke føler seg ønsket eller velkommen i det miljøet, så har jeg fått til det jeg ønsker, fortsetter Braathen.

  • Har brukt tid på hobbyene

    Siden Braathen fortalte at han la opp som alpinistisk i oktober, har han brukt tiden på det han liker best utenfor skisporet.

    – Mellom skitesting har jeg fått dyrket hobbyene mine. Jeg har fått designet, regissert, og brukt tid på musikk. Det nærmeste jeg har vært et renn er debuten min på runwayen under fashion week. Det var veldig gøy, men jeg fant ut at å danse på snøen er der jeg skal opptre, sier Braathen.

  • Partnerne ville ha Braathen tilbake i alpinbakken

    Braathen fortsetter om samarbeidspartnerne sine, og at han kan få en betydelig rolle i skimerket Atomic.

    – Da jeg dro rundt og fortalte partnerne at jeg skulle legge opp, sa de at de ville ha meg tilbake. Atomic tilbød at jeg kan være med i den kreative prosessen. Jeg kan også være med som en skiutvikler, sier Braathen.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal