Hopp til innhold

Kasparov om Carlsen-kamp: – Ville blitt en massakre

Den pensjonerte sjakklegenden Garry Kasparov (52) maltrakterte motstanderen i en showkamp søndag. Nå krever fansen å se ham mot Magnus Carlsen.

Garry Kasparov

Garry Kasparov, tidenes kanskje beste sjakkspiller.

Foto: Alberto Saiz / Ap

Carlsen

Magnus Carlsen, tidligere elev av Garry Kasparov.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Selv i mitt verste mareritt kunne jeg ikke sett for meg å bli slått så overlegent. Det var frastøtende. Garry kan tydeligvis fortsatt en del om dette spillet, sa en nedslått Nigel Short søndag kveld.

Den rutinerte briten, som er nummer 60 i verden i sjakk og tidligere har spilt VM-kamp mot nettopp Kasparov, fikk skikkelig juling i en showkamp på søndag.

Kasparov fikk sjakkfansen til å måpe da han vant hele syv partier på rad, inkludert både lynsjakk- og hurtigsjakkpartier.

– Jeg er veldig stolt over at jeg spilte så mange gode trekk helt av meg selv, uten trening. Kombinasjonene fløy ut. Det var en nytelse for meg, sa Kasparov etterpå.

Drømmer om Carlsen vs. Kasparov

Kasparov, ifølge mange tidenes sjakkspiller, la opp som toppspiller i 2005. Stormestere og sjakkelskere over hele verden begynte med en gang å spekulere i hvordan det hadde gått i en kamp mot Magnus Carlsen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

På pressekonferansen etter kampen fikk Kasparov spørsmål om et mulig oppgjør mot nordmannen.

– Du vil bare se en massakre, du! utbrøt eks-verdensmesteren.

– Vi er nok i helt forskjellige ligaer. Jeg kunne nok gitt dem motstand i lynsjakk. Jeg ville nok tapt, men gitt motstand, ja. I hurtigsjakk ville det blitt for vanskelig. Jeg har ikke tid til å bruke timer og uker på å forberede meg, og hjernen er ikke den samme som før, sier Kasparov.

Men ydmykheten rakk ikke veldig langt.

– Hvis jeg hadde spilt mot de ti beste, hadde jeg definitivt ikke blitt sistemann! Jeg tror ikke jeg kunne slått Magnus, Caruana og Aronian, men jeg ville ikke blitt sist, sier han.

Tror Carlsen-oppgjør er urealistisk

Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, sier at ingenting ville vært hyggeligere enn å få Kasparov tilbake i manesjen.

– Men akkurat nå vil det overraske meg om Kasparov er interessert. Han er fortsatt en formidabel sjakkspiller, men jeg tviler på at han er klar for å ta sjansen på å spille mot de aller beste, sier Agdestein til NRK.

Siste nytt

  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal