Kappgjenger Haukenes ble disket

Kappgjengeren Håvard Haukenes ble disket da han skulle prøve å kvalifisere seg til OL på 50 kilometer i Slovakia lørdag.

Han får trolig en ny sjanse til å klare kravet i et stevne i mai, men det blir trolig også den siste sjansen han får, for han kan ikke gå flere knallharde 50-kilometere før OL i begynnelsen av august.

Haukenes fra Viking klarte å kvalifisere seg til VM i Daegu i fjor, men stilte ikke i mesterskapet på grunn av sykdom. Han hadde 4.04.47 timer på femmila i fjor. Det var overraskende sterkt og godt under B-kravet til OL, som er på 4.09.00.

Dersom han skal til London-OL må han nok gå betraktelig raskere enn persen, for Trond Nymark satser også mot OL på den distansen. Nymark, som er sølvvinner på distansen fra Berlin-VM i 2009, har 3.55.42. A-kravet til OL er på 3.53.00, og dersom Norge skal ha med to kappgjengere på 50 kilometer i OL må begge ha vært under A-kravet.

Siste nytt

  • Børven tilbake på fotballbanen

    Twente-spiller Torgeir Børven (24) spilte mandag sin første fotballkamp på 9,5 måneder. Den tidligere Odd- og Vålerenga-spissen har slitt med en alvorlig hofteskade og ble operert i våres.

    – Glad for å spille mine første minutter på 9,5 måneder, skriver Børven på Twitter.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert hopp Granåsen
Best i verden: 100 gull og fem hundredeler
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup kombinert 10 langrenn
Best i verden: Ole Gunnar Solskjær - ti magiske dager
V-cup hopp: Kvalifisering
V-cup hopp kvalifisering