Kappgjenger Haukenes ble disket

Kappgjengeren Håvard Haukenes ble disket da han skulle prøve å kvalifisere seg til OL på 50 kilometer i Slovakia lørdag.

Han får trolig en ny sjanse til å klare kravet i et stevne i mai, men det blir trolig også den siste sjansen han får, for han kan ikke gå flere knallharde 50-kilometere før OL i begynnelsen av august.

Haukenes fra Viking klarte å kvalifisere seg til VM i Daegu i fjor, men stilte ikke i mesterskapet på grunn av sykdom. Han hadde 4.04.47 timer på femmila i fjor. Det var overraskende sterkt og godt under B-kravet til OL, som er på 4.09.00.

Dersom han skal til London-OL må han nok gå betraktelig raskere enn persen, for Trond Nymark satser også mot OL på den distansen. Nymark, som er sølvvinner på distansen fra Berlin-VM i 2009, har 3.55.42. A-kravet til OL er på 3.53.00, og dersom Norge skal ha med to kappgjengere på 50 kilometer i OL må begge ha vært under A-kravet.

Siste nytt

 • Barcelonas anke avvist

  Barcelona ble i vår ilagt en 14 måneders straff som innebar at de ikke kunne kjøpe og selge spillere.

  Klubben anket straffen og dermed kunne de handle som normalt i sommer, der de blant annet hentet Luis Suárez fra Liverpool.

  Nå skriver Reuters at anken er avvist og dermed kan de ikke kjøpe spillere i de to neste transfervinduene i januar 2015 og sommeren 2015.

  NRK.no kommer tilbake med mer.

 • Tre norske plassar i sykkel-VM

  Som venta får Noreg ha med tre ryttarar i landevegsrittet for menn i sykkel-VM i Spania om ein månad. Noreg er nummer 15 på den siste verdsranking med 240 poeng. Det gir tre norske VM-plassar.

 • Se forsøksheatet til Lavrans Solli her.

  Solli så vidt videre

  Norske Lavrans Solli er klar for EM-semifinale i 50 meter rygg i kveld. Svømmeren endte på 6. plass i sitt heat, og var blant de aller siste som greide å kvalifisere seg til semifinalen med tiden 25.65 (delt 15. plass). Solli var 0,66 bak raskeste mann, Guy Barnea fra Israel.

  Den norske langbanerekorden til Solli er på 25,15. De to andre norske svømmerne onsdag, Sverre Næss og Sindri Thor Jakobsson, ble begge slått ut etter forsøkene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport direkte: EM svømming og stup
EM svømming og stup: Stup 1 m kvinner, finale
EM svømming og stup
EM svømming og stup: Stup 10 m synkron menn, finale
EM svømming og stup
EM svømming og stup: Svømming, semifinaler og finaler
EM svømming og stup
EM svømming og stup: Svømming, semifinaler og finaler