Hopp til innhold
FC Barcelona
Foto: Manu Fernandez / AP

Kampfiksing i fotball

  • Italiensk landslagsspiller dømt til fem års fengsel for kampfiksing

    Armando Izzo, midtstopper i Serie A-laget Monza med tre landskamper for Italia på merittlista, er dømt til fem års fengsel for kampfiksing.

    Han ble dømt for å ha hjulpet mafiaen i Napoli å fikse en kamp for ni år siden. 31-åringen sa umiddelbart at han vil anke dommen.

    – Jeg er veldig skuffet. Jeg ble frikjent for å ha fikset en kamp 25. mai 2014, men dømt for å ha fikset kampen 17. mai, en kamp jeg ikke engang spilte. Jeg vil lese begrunnelsen med mine forsvarere, og vi vil anke, sa han ifølge Gazzetta dello Sport.

    Izzo møtte i retten i Napoli tiltalt for å ha hjulpet til å fikse en kamp i Serie B mellom Modena og hans daværende klubb Avellino. Han ble funnet skyldig i deltakelse i organisert kriminalitet og sportsbedrageri.

    Izzos fetter Umberto Accurso, som antas å være medlem av mafiaen, ble dømt til 18 måneders fengsel. Det ble også en annen person som var tiltalt for medvirkning.

    Monza, som eies av tidligere statsminister Silvio Berlusconi, støtter Izzo og sier i en uttalelse at klubben tror på hans uskyld.

    (©NTB)

    Armando Izzo
    Foto: AP
  • Barcelona siktet for dommer-korrupsjon

    Spansk påtalemyndighet har siktet storklubben Barcelona for korrupsjon etter at klubben skal ha betalt en dommer over 70 millioner kroner.

    Påtalemyndigheten bekreftet i midten av februar at klubben var under etterforskning som følge av utbetalingene.

    Det er den tidligere nestlederen i dommerkomiteen i det spanske fotballforbundet, Jose Maria Enriquez Negreira, som mottok pengene mellom 2016 og 2018.

    Barcelona har begrunnet transaksjonene med at Negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben. I tillegg skal han ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i Spania.

    Fredag bekreftet påtalemyndighet at Barcelona er siktet i saken. Også de tidligere klubbtoppene Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Òscar Grau og Albert Sole er siktet, ifølge radiokanalen Cadena Ser. (NTB)

    Camp Nou barcelona
    Foto: ALBERT GEA / Reuters
  • Seks arrestert i spansk i kampfiksingssak

    Spansk politi har anholdt seks personer i en sak om kampfiksing i forbindelse med en kamp i Copa del Rey, melder AFP.

    De arresterte ble mistenkt etter at de vant 30.000 euro på et oppgjør som endte 8–0 i spansk femtedivisjon i desember 2021.

    Pågripelsene skjedde et døgn etter at en lokal domstol hadde avhørt seks personer, blant dem en tidligere spiller fra Huracan Melilla.

    Politiet bekrefter at de har satt i gang etterforskning på oppfordring av La Liga og flere bookmakere.

  • Frikjent spelar får ny kompensasjon

    Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

    Oslo tingrett
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Agent blir sittende i varetekt

    Fem personer blir sittende i varetekt etter opprullingen av en omfattende sak om kampfiksing og økonomisk svindel i belgisk fotball. Mogi Bayat er blant de fem som fortsatt må sitte i varetekt. I mediene blir han beskrevet som Belgias mektigste sportsagent. Også to andre agenter, og Mechelens økonomidirektør er i varetekt

    FILE PHOTO: Soccer agent Mogi Bayat is seen during the Jupiler Pro League match RSC Anderlecht against KAA Gent in Brussels
    Foto: Stringer / Reuters

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal