Hopp til innhold

Jumboløper gikk i veien for Schempp: – Ikke så kult

ANTERSELVA (NRK): Simon Schempp var frustrert, etter at en japansk løper ikke flyttet seg for ham i spurtduellen med Anton Sjipulin.

Det ble russisk seier i dagens skiskyting for menn då en japaneser i løypa blokkerte for tyske Simon Schempp

I VEIEN: Japanske Yuki Nakajima blir tatt igjen med ein runde, men flytter seg ikke. Han blokkerer med det Simon Schempp, som prøvde å komme seg først inn i svingen.

– Jeg ble hindret og måtte stoppe opp litt. Sjipulin er sterk og det er ikke sikkert jeg hadde slått ham uansett, men det er synd at jeg ikke fikk en «fair sjans» til å kjempe om seieren, sier en oppgitt Simon Schempp til NRK.

Det tyske laget måtte frustrert se på at japaneren Yuki Nakajima blande seg inn i sluttspurten før løperne skulle svinge inn på det korte oppløpet i Anterselva. Han gikk rett foran Schempp, i stedet for å vike til side.

Russiske Anthon Sjipulin er regnet som den kanskje raskeste av alle skiskytterne i en ren spurt. I dag var veien til seieren litt enklere enn det kanskje kunne vært.

– Burde se seg bakover

Schempp var selv ikke på pressekonferansen, men lagkameraten Arnd Pfeiffer reagerte på situasjonen.

Jeg vet ikke hva som er feil med ham. Normalt burde man se seg bakover og gå til side, sier Pfeiffer.

BIATHLON-WC-MEN

HISTORISK: Simon Schempp har blitt historisk denne helgen. Han har vunnet de siste fem individuelle rennene han har deltatt i, i Anterselva.

Foto: LUCIANO SOLERO / Afp

Han mener lagkameraten spurtet godt og syns derfor dette var ille.

– Jeg vet ikke om det bestemte utfallet av stafetten til slutt. Men det er ikke så kult når du har en sprint og det er veldig tett. Løpere som blir tatt igjen med en runde burde se seg bakover. Publikum ropte og han gikk inn mot midten.

Nakajima og Japan ble ikke diskvalifisert for hendelsen.

– Hadde kontroll

Pfeiffer mener at det burde stått vakter der, som burde stoppet japaneren før dette skjedde.

– Det var litt frustrerende for laget når dette skjer. Han som blir tatt igjen er kanskje ikke ansvarlig, men det er en del av opplegget når man ikke tar ut folk, sier Pfeiffer.

Emil Hegle Svendsen tapte spurten

STERK SPURTER: Her har Anton Shipulin spurtsplått Emil Hegle Svendsen på stafetten i Hochfilzen.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Anthon Sjipulin, som har slått både Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen i tette dueller tidligere i år, fikk selv en god vei forbi japaneren.

– Simon var den som fikk problemer med den japanske løperen. Han var bak så jeg hadde ikke noen problemer. Jeg bare passerte ham. Da Simon forsøkte å komme forbi, kom han borti japaneren, sier Sjipulin til NRK.

Tror du at det var avgjørende for resultatet?

Jeg mener nei. Simon er sterk og blir bedre og bedre. Men jeg kontrollerte situasjonen fullt og helt i dag, sier Sjipulin.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal