Hopp til innhold

Northug knust av Aukland-brødrene i Marcialonga

Etter 70 kilometer i italiensk sol ble det til slutt Jørgen Aukland som gikk av med seieren i Marcialonga, foran broren Anders. Petter Northug hang ikke med på slutten.

Jørgen Aukland seier Marcialonga

Jørgen Aukland gikk av med seieren i Marcialonga.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

– Det var krampe i både pupper og armer på slutten, så det var tøft i den siste bakken, sier Petter Northug til TV 2.

Søndag ble han grundig slått på de siste kilometerne av langløpsspesialistene anført av brødrene Anders og Jørgen Aukland.

Jørgen vant til slutt Marcialonga 1,8 sekunder foran Anders, mens Petter Northug gikk i mål 1,18 bak på en 10.-plass.

Tøff avslutning

Northug har som mål å vinne Vasaloppet 4. mars. Derfor var Marcialonga, som har en liknende løypeprofil som det svenske 90-kilometersløpet, en viktig oppkjøring for Petter Northug.

Men på slutten fikk verdens beste femmilsløper virkelig smake hva langløpsspesialistene er gode for.

Rundt to kilomter før slutt kastet Jørgen Aukland lua i den italienske sola, og satte inn en avslutning det luktet svidd av.

Aukland, som lå nesten halvannet minutt bak teten tidlig i løpet, var suveren i den bratte stakebakken inn mot mål. Dermed tok Jørgen sin tredje seier i Marcialonga, etter å ha vunnet også i 2003 og 2006.

Den eneste som var i nærheten var broder Anders, som til slutt var 1,8 sekunder bak.

Etter løpet sa Jørgen til TV 2 at han trodde broren hadde måttet holde igjen litt for ikke å hjelpe en av utlendingene til å hente igjen ledelsen Jørgen hadde opparbeidet seg.

– Han måtte holde igjen litt, så han ikke skulle dra opp Rezak. Jeg klarte å bite sammen tenna, så det er bra, sier Aukland.

Tsjekkeren Stanislav Rezak kom på tredje plass.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Petter Northug Marcialonga

En sliten Petter Northug endte til slutt på tiendeplass.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

Northug på tiende

Petter Northug knakk en stav tidlig i løpet, men etter løpet mente han selv at dette ikke var avgjørende for at han fikk det tøft på slutten.

Han ville heller ikke skylde på skiene eller noe annet. I stedet lot han seg imponere av spesialistene på denne typen løp.

Northug hang nemlig med tetgruppen helt til det var passert 67 kilometer og helt til den avsluttende bakken startet.

– Var det mer slitsomt enn du hadde trodd?

– Nei, jeg visste det kom til å bli slitsomt i perioder. Jeg klarte å være med ganske greit i det lettere terrenget, men i den siste bakken ble det hardt, sier Northug til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Northug Marcialonga

Northug gikk hardt ut fra start i Marcialonga.

Foto: Gunnar Bøthun / NRK

Jublet for laginnsatsen

Med dobbel Aukland ble det også en stor dag for privatlaget Team Xtra Personell som de to går på. Mangaer Nils Marius Otterstad jublet etter målgang.

– For Jørgen var dette en fantastisk løype. Han åpnet dårlig og var et minutt bak ved 20 km og så går han inn det ettersom Anders (Aukland), Simen (Østensen) og Jerry Ahrlin sakker ned feltet. Og så bare trøkker han til når det er tre kilometer igjen og får luke. Det er fantastisk, sier han til NRK.

Han mener det var lagets taktikk som til slutt ble avgjørende.

– Dette setter vi høyt, spesielt med tanke på mediastyret rundt dette her. Alt dette snakket om at langløp er en annendivisjons idrett – dette er spesialister og det beviser Aukland i dag. Petter var med lenge, men i den siste bakken var det Aukland-gutta som hadde høyest fart. Så vi er kjempestolte av denne bragden her!

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal