Hopp til innhold

Jönsson bæres ut av løypa – en uke før VM

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Svenskenes største håp i VM-sprinten, Emil Jönsson, ble skadet i kvartfinalen. Han er nå til undersøkelse på sykehuset i Östersund.

I den andre kvartfinalen i Östersund stoppet plutselig svenske Emil Jönsson opp mens han spurtet opp en av bakkene i sprintløypa. Han legger seg så ned i snøen med store smerter. Den svenske langrennsstjernen blir liggende der i flere minutter før han blir fraktet bort på båre.

SE VIDEO: Her går Emil Jönsson i bakken under lørdagens sprint i Östersund.

Emil Jönsson

SVENSK STJERNE: Emil Jönsson var blant favorittene på VM-sprinten på hjemmebane.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er rett og slett triste bilder, sier NRK-kommentator Jann Post når han ser bildene av at Emil Jönsson bæres ut av banen.

I den andre kvartfinalen i Östersund stoppet plutselig svenske Emil Jönsson opp mens han spurtet opp en av bakkene i sprintløypa.

Han legger seg så ned i snøen og gjemmer ansiktet i snøen. Den svenske langrennsstjernen blir liggende der i flere minutter med store smerter før han blir båret bort.

Kan miste VM på hjemmebane

Jönsson ble så fraktet inn i en bil, og ingen fikk snakke med ham. Det siste NRKs reporter på stedet har hørt er at det trolig dreier seg om en strekk eller muskelbrist.

Jönsson blir foreløpig skjermet fra media.

– Han er kjørt til sykehuset her i Östersund for en undersøkelse. Landslagslegen har ingen kommentar nå, sier pressesjef for det svenske langrennslandslaget, Torbjörn Nordvall, til NRK.

– Frykter dere at VM ryker?

– Det er det ingen som vet. Vi venter i spenning på beskjed fra landslagslegen, svarer Nordvall.

Sveriges landslagssjef Richard Grip vet ikke hva som har skjedd.

– Vi håper til det siste at han kan gå VM, sier Grip.

Ble skjermet for media

Jönsson har hatt trøbbel med baksiden av låret flere ganger før – og frykten er at han nå har slått opp en gammel skade.

– Dersom det er det de tror, så stiller ikke Jönsson til start i VM, sier NRK-ekspert Morten Aa. Djupvik.

Dagens vinner, Finn-Hågen Krogh synes det er synd å se Jönsson ryke slik.

– Det er skikkelig leit. Det er en fordel for Norge om han ikke går i VM, men det er jo ikke slik vi vil slå konkurrentene våre, sier han.

Jönsson var ikke den eneste svenske skistjernen som slet i Östersund.

Teodor Petterson falt allerede i prologen, og gikk ikke videre. Calle Halfvarsson lå godt an i sin kvartfinale, men falt like før mål. Dermed røk også han ut.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

    Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

    Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

    Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

    Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

    10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

    I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

    Barcelona PSG
    Foto: Reuters
  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal