Hopp til innhold

Jansrud etter ekstremrennet: - Noe av det tøffeste jeg har kjørt

Fall, drama og beinharde forhold. Kjetil Jansrud rangerer det dramatiske utforrennet i Santa Caterina som noe av det tøffeste han har møtt i karrieren.

Kjetil Jansrud

SLET: Kjetil Jansrud kom i mål 2,88 sekunder bak vinneren i utforrennet i Santa Caterina.

Foto: Marco Trovati / Ap

De norske har dominert sesongstarten i fartsdisiplinene, men i Italia ble de distansert av teten. Aksel Lund Svindal ligger an til 7. plassen når de beste kjørerne har kjørt rennet. Kjetil Jansrud er nummer 21.

– Ekstremt

Kombinasjonen av mørke lysforhold, svært høy fart og slagete løype gjorde spesielle utslag i rennet Adrien Theaux ligger an til å vinne. Aleksander Aamodt Kilde var blant de første som føyk ut. Han ble etterfulgt av en rekke løpere.

Askel Lund Svindal

BEDRE I RENNET: Aksel Lund Svindal hadde bedring i rennet målt mot treningene i den vanskelige utforløypa i Santa Caterina.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Det er ekstremt her. Vi har holdt på et par dager her, men det var veldig vanskelig. Det var urolig og det var mangel på lys. Man ser ikke slagene og det er utrolig vanskelig å kjøre, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Nordmennene ble blant annet distansert av Christof Innerhofer med som slepte en port etter seg i 138 kilometer i timen. Likevel ble italieneren nummer fire.

– Det kan skje. Men det er sjelden man ser det i utfor. Det var maks uheldig. Men det var hans egen feil. Han var sen på linjen og måtte bøye seg over porten. Som regel drar man bare med seg flagget. Men han er utrolig uheldig. Sannsynligvis ville han vært på pallen og kanskje vunnet rennet, sier Jansrud.

Kjente rennet i kroppen

Han mener lagkamerat Lund Svindal leverer godt etter at de har slitt på trening.

– Jeg slet her i fjor også. Vår kjørestil passer veldig dårlig her, men det skal vi ikke bruke som unnskyldning. Vi er gode nok skiløpere til å henge med. Det er skuffende, sier Jansrud.

Han kjenner at rennet er svært tungt for ryggen og kroppen.

– Det er tyngre enn Kitzbühel, litt avhengig av hvordan det er preppet der. Det dårlige lyset opplever vi ikke andre setder. Det er noe av det tøffeste jeg har kjørt i hele karrieren. Jeg er egentlig tekniker så det er egentlig rart jeg ikke presterer her, men den gang ei, sier Jansrud.

Derfor var rennet ekstremt

NRK-kommentator mener franske Adrien Theaux viser at han er den beste løperen under de ekstreme forholdene i skyggesiden av fjellet i Italia.

– Den er ekstrem på grunn av terrenget. Det er mørkt, og da trives du ikke. Og så har du ekstreme hastigheter, med fart opp til 150 km/t. Det handler litt om at dette er en bakke som er ny for alle. Den var ny i fjor. Både Østerrike og Italia har trent i bakken, så det er ikke overraskende at Innerhofer gjør det sterkt, sier Toft.

Med brillene på snei hektetItalienske Christof Innerhofer seg fast i en port som han måtte kjøre store deler av rennet med.
Aksel Lund Svindal, som sto med tre utforseire av tre mulige denne sesongen, klarer ikke å følge opp i Santa Caterina. Han sliter seg gjennom rennet, men er til slutt 1,61 sekunder bak Theaux. Han er for øvrig også bak Innerhofer, som altså fullførte rennet med en port på ryggen.
Aleksander Aamodt Kilde mister den ene skia i fart, men klarer å holde balansen og unngå fall på én ski. Rennet er likevel over for Kilde.

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal