Målfest i den norske hockeyrunden

Hele 27 mål ble scoret i kveldens tre kamper i eliteserien i norsk ishockey. Jevnest var det i Fredrikstad.

Fredrik Csisar

Vålerengas Fredrik Csisar, her i aksjon mot Rosenborg i en tidligere kamp, scoret to mål mot Stjernen i det som endte med 6-4 seier til gjestene.

– Vi spiller en god kamp, men gjør feil i sentrale deler av spillet, noe Vålerenga straffer oss knallhardt på. Jeg tør påstå at vi spiller 59 gode minutter, sier Henrik Blomqvist til Fredriksstad Blad.

Stjernen tok i mot Vålerenga i torsdagens hockeyrunde, og det var gjestene som tok ledelsen etter 11 minutter ved Mats Rosseli Olsen. Tre minutter før første periode var over, scoret Stjernens Blomqvist. Begge scoringene kom i power play.

I andre periode ble det tre nye mål. To fra hjemmelaget ved Blomqvist og Phil Mangan, mens Fredrik Csisar scoret Vålerengas ene.

I siste periode var det gjestene som tok kommandoen, og Vålerenga scoret fire mål i løpet av de siste 11 minuttene. Stjernen scoret kun en gang. Dermed endte det med 6-4 seier til gjestene.

Åtte mål i Kristins Hall

Manglerud Star var første lag til å gjeste Kristins Hall og Lillehammer denne sesongen.

Vertene viste lite gjestmildhet. De ga seg ikke før fire pucker var sendt i mål i første periode.

Evan Cheverie stod for to av målene, mens Kevin Wehrs og Stefan Sjödin scoret de øvrige.

Gjestene kom med en rask redusering i andre periode ved Kory Falite, men det hjalp lite da Lillehammer scoret enda to mål før perioden var over. Gino Guyer og R.J Anderson stod for målene.

– Det var godt å komme tilbake med seier etter tapet sist og å vinne foran hjemmefansen. Forhåpentlig starter vi en god trend på hjemmebane, sier Anderson til klubbens egne hjemmesider etter kampen.

Hjemmelaget avsluttet med en scoring i tredje periode. Kenneth Madsø satte inn kampens siste scoring og fastsatte sluttresulatet til 7-1.

Oilers i scoringshumør

Heller ikke vertskapet i Stavanger var særlige nådige med sine gjester. Frisk Asker måtte ta i mot tre baklengs mål i hver av de to første periodene. Cleve Kinley, Jimmy Kilpatrick (2), Peter Lorentzen, Ryan MacMurchy og Martin Strandfelt stod for målene.

Joachim Flaten sørget for Frisk Askers ene mål 7.55 ut i tredje periode, men Oilers svarte etter hvert med to raske mål fra Tore Vikingstad og Martin Strandfeldt og vant til slutt 8-1.

– Det var gøy å score. Det er alltid gøy, men jeg håper å score viktigere mål enn dette. Det betydde ikke all verdens, sier Vikingstad til Rogalands Avis etter kampen.

– Det er ikke så lett som folk tror å fortsette å kjøre på når vi leder med fire, fem mål og vet at seieren er sikret. Dette var langt fra den vanskeligste kampen vi kommer til å spille i år, men jeg synes vi gjør det bra. Alle rekkene bidrar, og det er positivt, sier Vikingstad til avisen.

Etter to spilte kamper topper Stavanger tabellen med seks poeng, foran Vålerenga på samme poengsum, som har svakere målforskjell.

Rosenborg og Manglerud Star er de eneste lagene som fortsatt står med 0 poeng.

Kampfakta:

Lillehammer – Manglerud Star 7-1 (4-0, 2-1, 1-0)
1302 tilskuere

Mål:
1. periode: 1-0 (6.07) Kevin Wehrs (R.J. Anderson, Ryan Nie), 2-0 (9.37) Evan Cheverie (Anderson, Patrik Bäärnhielm), 3-0 (11.57) Cheverie (Anderson), 4-0 (18.01) Stefan Sjödin (Endre Medby, Andreas Martinsen).
2. periode: 4-1 (20.41) Jason Lawrence (Stian Frøne Carlsen), 5-1 (20.56) Gino Guyver (Justin Bostrom, Nie), 6-1 (33.53) Anderson (Alexander Reichenberg, Cheverie).
3. periode: 7-1 (45.12) Kenneth Madsø (Martinsen).
Dommer: Owe Lüthcke, Skedsmo.
Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min., Manglerud Star 7 x 2 min. og 2 x 10 min.

Stjernen – Vålerenga 4-6 (1-1, 2-1, 1-4)
1298 tilskuere

Mål:
1. periode: 0-1 (11.03) Mats Rosseli Olsen (Shay Stephenson, Logan Stephenson), 1-1 (14.58) Henrik Blomquist (Bennefield Jesse, Phil Mangan).
2. periode: 2-1 (26.11) Mangan (Jesse, Marius Hagberg), 2-2 (30.44) Fredrik Csisar (Brede Csiszar, Blake Evans), 3-2 (34.58) Blomquist (Johan Skinnars, Robin Syversen Olsen).
3. periode: 3-3 (49.28) Csiszar (Evans), 3-4 (50.14) Jesper Hoel, 4-4 (57.23) Mikael Stenersen (Nicolas Antonoff, Dennis Pegenius), 4-5 (59.02) Csisar (Justin Donati, Olsen), 4-6 (59.27) Cato Cocozza (Stephenson, Daniel Sørvik).
Dommer: Petter Hegle, Rosenborg.
Utvisninger: Stjernen 9 x 2 min, Vålerenga 7 x 2 min.

Stavanger – Frisk Asker 8-1 (3-0, 3-0, 2-1)
2056 tilskuere

Mål:
1. periode: 1-0 (8.59) Cleve Kinley (Dennis Sveum, Kevin Deeth), 2-0 (12.26) Jimmy Kilpatrick (Deeth, Stian Høygård), 3-0 (16.04) Peter Lorentzen (Snorre Hallem, Ryan MacMurchy).
2. periode: 4-0 (30.43) MacMurchy (Deeth, Lorentzen), 5-0 (37.09) Kilpatrick (Deeth, Kinley), 6-0 (37.31) Martin Strandfeldt (Tore Vikingstad, Christian Dahl Andersen).
3. periode: 6-1 (47.44) Joachim Flaten (Knut Bitustøyl, Petter Kristiansen), 7-1 (50.43) Vikingstad (Lukas Andersen David, Noah Andersen David), 8-1 (52.33) Strandfeldt (Andersen, Vikingstad).
Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar.
Utvisninger: Stavanger 6 x 2 min, Frisk Asker 8 x 2 min. (©NTB)

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.