Hopp til innhold

Haugen må sitte på tribunen i Minsk

Landslagskeeper Lars Haugen sitter på tribunen når Dinamo Minsk tar imot Yugra onsdag. Den situasjonen er nordmannen ikke fornøyd med, og han jobber knallhardt for å komme seg på KHL-isen.

Lars Haugen

Norges landslagskeeper, Lars Haugen, jobber hardt for å få istid i KHL. Om det skulle drøye før 24-åringen får prøve seg i målet, ser han det ikke som en nedtur om han må ned til farmerlaget for å få kamptrening.

Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix

ICE HOCKEY-WORLD Norway's goal keeper Haugen celebrates after he saved a puck to Berglund of Sweden at the Ice Hockey World Championships in Kosice

Lars Haugen imponerte mange under ishockey-VM i vinter. Nå trener han hardt for å få istid i KHL.

Foto: PETR JOSEK / Reuters
Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen er sikker på at Lars Haugen får spilletid i KHL, og da må den norske keeperen være klar for å prestere.

Foto: Holm, Morten / Scanpix
ICE-HOCKEY-WORLD Belarus' goalkeeper Mezin makes a save against Latvia's Saulietis during a relegation game at the Ice Hockey World Championships in Kosice

Hviterusslands landslagskeeper, Andrei Mezin, er en av keeperne som står foran Haugen på lista for å spille.

Foto: PETR JOSEK / Reuters
– Akkurat nå ligger jeg på tredjeplass blant keeperne. Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med det, og jeg jobber hardt hver dag og trener ekstra for å vise at jeg kan bli brukt til noe mer enn å sitte på tribunen, sier Lars Haugen til NRK.

Den norske landslagskeeperen i ishockey gikk til Dinamo Minsk i KHL før årets sesong. For øyeblikket må han sette seg på tribunen når lagkameratene kjemper om poeng på isen, og det gjelder også onsdagens kamp mot Yugra.

Nordmannen er likevel sterk i troen på at han får kamper i KHL.

– Jeg har fått positive tilbakemeldinger fra klubben, som liker hvordan jeg ser ut nå. Det er en lang sesong, så det kommer garantert til å skje ting. Jeg må bare gjøre så godt jeg kan når jeg får sjansen, mener 24-åringen.

Trenger kamptrening

Tross manglende kamptrening så langt, mener Haugen han har blitt en bedre keeper etter klubbskiftet.

– Jeg visste at det kom til å bli tøft. Det er veldig lærerikt, og keepertreneren pusher meg hver dag. Jeg blir bedre selv om jeg ikke spiller tre kamper i uka, men det er klart jeg trenger kamptrening, sier Haugen.

Om det skulle drøye før landslagskeeperen får istid, frykter han ikke å bli sendt til farmerlaget.

– Hvis det går lang tid uten at jeg får kamper, håper jeg egentlig å bli sendt ned for å få noen kamper i beina. Jeg er avhengig av det for utviklinga mi. Det ser jeg ikke på som noen nedtur i det hele tatt, men målet er selvfølgelig å spille KHL-kamper. Jeg gir ikke opp, sier han.

Ingen krise

Landslagssjef i ishockey, Roy Johansen, ser det ikke som et problem om landslagskeeper Haugen skulle bli sendt til farmerligaen.

– Det er en del av gamet å kunne bli sendt ned dit, jeg tror ikke det er noen krise om det skulle skje. Da må han spille bra for å bli tatt opp igjen, sier Johansen til NRK.

– Det viktigste er å være klar for å prestere når han får sjansen. Muligheten får han helt sikkert, mener landslagssjefen.

For landslagets del er Johansen godt fornøyd med Haugens overgang til KHL.

– Det er viktig for oss at våre keepere har en bra hverdag. I KHL driver de helprofesjonelt med et høyt nivå. Vi må også ha keepere på dette nivået for å hevde oss, sier han.

Tøff start

Den ferske KHL-keeperen har forklaringen på hvorfor han er trenerapparatets tredjevalg på keeperplass.

– Jeg slet i begynnelsen. Det er et bedre nivå enn jeg er vant til, jeg har ikke vært på isen i sommer som jeg kanskje burde ha vært og det er nytt utstyr å bli vant med, sier Haugen.

Haugen mener hans fysiske form er god, men det tar tid før alt er på plass når det kommer til å vokte målet for Dinamo Minsk.

– Det tar litt tid på keeperplassen, det er mange smådetaljer som skal sitte. De kommer ikke på en dag, sier den tidligere Mangelurd Star-keeperen.

I tillegg mener Haugen at de to keeperne foran han på liste, canadiske Kevin Lalande og hviterussiske Andrei Mezin, har gjort det veldig bra.

I sesongens første kamp mot Avangard vant Dinamo Minsk 4-1.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal