Hopp til innhold

Keeperhelten er arbeidsledig etter VM

Lars Haugen (24) var høyt oppe etter å ha sikret en hockeysensasjon mot Sverige i sin VM-debut. Det står i skarp kontrast til nedturene i klubbkarrieren de siste årene.

Lars Haugen

Lars Haugen VM-debuterte mot Sverige lørdag. Neste sesong aner han ikke om han har noen klubb.

Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix

- Sesongen min har vært veldig opp og ned. Det begynte greit, men så ble det litt turbulent i Lørenskog, sier Haugen.

Det har blitt mye oppmerksomhet på 24-åringen etter at han ble kastet innpå da Norges førstevalg Pål Grotnes ble skadet før åpningskampen i VM. I den dramatiske avslutningen ble kampen avgjort på straffer. Haugen reddet to straffer på rad og ble kåret til kampens beste spiller i debuten.

Det gjør at han får fornyet tillit mellom stengene når Norge møter USA mandag kveld.

Var ikke ønsket

Lars Haugen

Lagkaptein Ole Kristian Tollefsen kastet seg rundt Lars Haugen da sluttsignalet gikk mot Sverige.

Foto: Petr David Josek / Ap

Oslo-gutten dro til Sverige allerede som tenåring for å spille hockey i storklubben Leksand. For to år siden spilte han i Sparta, men slet stort sett benken.

Så havnet han i Lørenskog, men også der ble han offer for det samme som så mange andre unge norske keepere: Klubben ønsket ikke å satse på ham og hentet i stedet inn amerikanske Jordan Parise.

I stedet for å kjempe om topplasseringer i Lørenskog endte han dermed opp i eliteseriens dårligste lag, Manglerud/Star.

- Det tøffeste i år har vært å få beskjed om at de (Lørenskog) var ikke fornøyd med hvordan jeg hadde gjort det og ville hente inn en ny, sier Haugen nå.

Les også: Løkken Østli mister USA-kampen

Får støtte

Mats Zuccarello Aasen er en av dem som unner Haugen en opptur. Aasen skulle egentlig vært med i VM, men en skade gjorde at han måtte se lagkameratenes historiske triumf på nettet fra USA.

- Jeg er utrolig glad på hans vegne. Han fikk ikke stå verken i Sparta eller i Lørenskog. Han har fått mye dritt. Det er deilig at han nå får siste ordet, sa han til NRK etter fredagens kamp.

Haugen legger heller ikke skjul på at sesongen har vært en påkjenning.

- Dette er hovedjobben min, så du vil gjøre arbeidsgiveren din blid og fornøyd, så det var jeg ikke fornøyd med. Men det var bare å bite tennene sammen og fortsette å ha troa på seg selv, sier han.

Video: Slik ble Haugen straffehelt

Video Norge vs Sverige straffeslag

Norge vs Sverige straffeslag. Bilder fra Viasat.

Uten klubb

Foran neste sesong aner ikke keeperhelten hvor han skal spille. Han er rett og slett arbeidsledig.

- Egentlig er jeg ikke noe glad i å ha ting usikkert slik det er nå. Men jeg skal ta meg tid til å ta en avgjørelse etter sesongen. Jeg håper å spille hockey, men vet ikke hva som skjer, sier han.

Landslagstrener Roy Johansen

Roy Johansen mener det må drastiske tiltak til for å sikre rekrutteringen av keepere i Norge.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Nettopp denne situasjonen synes landslagssjef Roy Johansen at han har sett altfor ofte for norske keepere. Kun to av klubbene i årets eliteserie har hatt norske målvakter som førstevalg. På målvaktsiden domineres den norske ligaen fullstendig av importer.

- Jeg har ropt varsku om norske målvaktssituasjonen lenge nå. Det som skjer med Lars er et tegn på at noe er feil. Vi gir målvaktene en vanskelig hverdag, sier Johansen.

Frykter kroken på døra

Han mener det må gjennomføres drastiske tiltak for å få frem gode målvakter i årene som kommer. Ellers frykter han det vil bli kroken på døra for Norge som A-nasjon i ishockey.

- Den eneste muligheten er å innføre bare norske målvakter i eliteserien. Da vil vi ha 20-25 keepere i egen liga. Da vil vi også få keepere ut i andre ligaer, sier Johansen.

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal