Irritert Johaug innrømmer formtrøbbel

TOBLACH/OSLO (NRK.no): Therese Johaug (26) forteller at hun strever med å få teknikken til å sitte.

Johaug

LANGT BAK: Fjorårsvinner Therese Johaug har over tre minutter opp til Marit Bjørgen i sammendraget. Her fra Val Müstair, hvor hun ble slått ut i sprint-kvartfinalen.

– Jeg har lyst til å komme tilbake på det nivået jeg var på før jul. Nå skal jeg være med å kjempe om den 2.-plassen, og så får vi ta en status etter det, sier Johaug til NRK.no.

26-åringen hadde en forrykende start på sesongen, og på de fire første klassiskrennene hadde Johaug en samlet vinnertid på hele 2.21,4 minutter.

Kristiansen

USIKKER: Landslagstrener Egil Kristiansen tror det blir vanskelig for Therese Johaug å ta 2.-plassen.

I tillegg vant hun 5-kilometeren i fristil på Lillehammer.

Men nå lugger det i Tour de Ski. Da Johaug skulle kutte forspranget til Bjørgen under jaktstarten i Toblach, endte hun med å bli fragått også av Heidi Weng.

– Det var litt tøft. Jeg manglet det siste trøkket jeg ville ha. Sånn er det. Noen dager er bra, og noen dager er mindre bra. Det er det som gjør sporten så spennende, sier Johaug.

– Irriterer meg litt

Fjorårsvinneren er i sedvanlig godt humør, men hun har ikke den velkjente gnisten i øynene når hun snakker med NRK.no.

Dalsbygda-jenta innrømmer at hun lar seg påvirke av formsvikten.

– Det er ikke dårlig det jeg gjør nå, men jeg kjenner at jeg ikke får ut det jeg vil teknisk på ski. Det er kanskje det som irriterer meg litt, sier Johaug.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Bjørgen nr.1 på 15 km.

SUVEREN: Marit Bjørgen tok sin femte strake etappeseier torsdag.

Nå har hun et knapt minutt opp til Weng før 15-kilometeren og «monsterbakken» i Val di Fiemme (se faktaboks).

Det kan fort være hakket for mye, tror landslagstrener Egil Kristiansen.

– Revansjelysten

– Hun må jo ta inn noen sekunder for å ha en sjanse på 2.-plassen. Per nå ser den sikker ut for Heidi, sier Kristiansen.

– Det spørs litt på føret også. Men du skal være i ganske godt slag for å gå fra løpere som Marit og Heidi. Det er ikke bare-bare, sier landslagstreneren.

Men selv om en Tour de Ski-seier er utenfor rekkevidde, garanterer Johaug at motivasjonen er på topp.