Hopp til innhold

Ingebrigtsens protest avvist: – Ikke min feil at han er en drittsekk!

BEIJING/OSLO (NRK): En uvøren brite kjørte piggskoene rett i kneet på Henrik Ingebrigtsen med bare 300 meter igjen. Dermed røk han rett ut av VM.

Henrik Ingebrigtsen

BETENKT: Henrik Ingebrigtsen deppet etter forsøksmissen torsdag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etter løpet varslet Henrik Ingebrigtsen at han vil legge inn protest på noe som skjedde med noen hundre meter igjen. Han mente seg hindret av briten Charlie Grice i den nest siste svingen.

Litt etter klokka sju norsk tid ble det klart at protesten ikke blir tatt til følge, og dermed er nordmannen ute av VM.

– Jeg er skuffet og oppgitt. Det er sånn det er i mesterskap. Det er ikke min feil at han briten mister hodet og er en drittsekk i feltet. Det er ikke noe jeg kan ta høyde for, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

På TV-bildene ser man tydelig at Ingebrigtsen blir sperret med 300 meter igjen til mål, og at han mistet balansen og nesten falt. Det irriterte nordmannen, som mente det var grunnen til at han ikke lyktes.

Henrik Ingebrigtsen

Se episoden Ingebrigtsen reagerte på her.

Håper å bli satt inn i semifinale

Ingebrigtsen stod i flere minutter i pressesonen og diskuterte mulighetene med sportssjef Ronny Nilsen, og noen minutter senere bekreftet sportssjefen at Norge legger inn protest på den britens manøver.

– Vi har lagt inn en protest etter å ha sett videoen. Vi ser det veldig godt på videoen. Henrik, Gjert Ingebrigtsen og jeg har sett videoen og diskutert dette, sa Nilsen til NRK og fortalte at det tar rundt en time før de får vite om Ingebrigtsen blir satt inn i semifinalen på grunn av det de norske mener er et regelbrudd.

– Hvor stor er sjansen for å få dette gjennom?

– Vi håper det skal gå gjennom. Det skjer mye i 1500-felt, men man skal være veldig forsiktig med å krysse baner.

– Løpet ble tatt fra meg

Før den tid hadde TV-seerne fått se at Ingebrigtsen mislyktes stort og ble nummer ni i sitt forsøksheat. Langt bak sjetteplassen som automatisk ga videre avansement.

– Jeg føler at løpet mitt ble tatt fra meg. Jeg får ikke lov å være med. Jeg stopper helt opp og må begynne å løpe igjen, mente Ingebrigtsen og forklarte hva som skjedde.

– Han ene briten som ligger på innsiden av meg fikk plutselig panikk og måkte ut foran meg. Han måkte hælen rett inn i kneet på meg. Jeg prøver å hente meg inn igjen, og det er nesten jeg tar dem igjen. Men når sånt skjer med 300 meter igjen, så er det vanskelig, sa han.

Etter hendelsen ble Ingebrigtsen hektet av teten, klarte aldri å komme tilbake og ble nummer ni i sitt heat.

Mens han snakket med avisjournalistene, forsøkte Ingebrigtsen flere ganger å sjekke med landslagslegen hvordan det lå an med protesten, men ingenting var klart.

Siste runde i Henrik Ingebrigtsens forsøk.

Se siste runde av 1500 meteren til Henrik Ingebrigtsen.

Stort fall

– Det der var ikke Henrik på sitt beste, dessverre, sa en skuffet Vebjørn Rodal, etter at han hadde sagt at han slet med å finne ord.

I tillegg til de seks beste i hvert heat, gikk de seks beste tidene gikk videre fra forsøksheatet til semifinalen. Heller ikke der var Ingebrigtsen i nærheten av å kvalifisere seg.

Tiden til Ingebrigtsen ble 3.43,97, og etter heat nummer to var det klart at den tiden ikke var god nok til å ta ham videre. Etter at alle heatene var i mål ble det klart at Ingebrigtsen fikk den trettende beste tiden av dem som ikke kvalifiserte seg direkte til semifinale.

– Det er ganske stort fall fra å snakke om medalje til å bli nummer ni i forsøksheatet, konkluderte NRKs kommentator Jann Post.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal