Hopp til innhold

Ingebrigtsen går for gull: – Er ikke skremt av konkurrentene

ZÜRICH (NRK.no): Henrik Ingebrigtsen har tenkt gjennom fire mulige scenarier før dagens finale på 1500-meter – men ingen der konkurrentene er bedre enn ham.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen er norges største medaljehåp i friidretts-EM i Zürich. Her under fredagens kvalifisering til dagens 1500-meterfinale. Og Sandnes-gutten går for gull i ettermiddag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

• Se Ingebrigtsen løpe 1500-meter finale klokken 15.05 på NRK1 eller NRK.no!

– Jeg har mål om å vinne gull, forsikrer Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen har eksprimentert med ulike stiler under mesterskap. Forrige gang anla han bart. Denne gangen er det hestehale.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Søndag løper han 1500-meter i EM, øvelsen han er regjerende europamester i. For to år siden kom Ingebrigtsen til Helsinki med den 12. beste tiden av de startende og løp inn til et overraskende gull.

Nå er han ikke i utfordrerposisjon lenger, men er plutselig den alle i feltet kommer til å følge med på.

– Jeg er klar. Jeg har forberedt meg akkurat som jeg ville, sier Ingebrigtsen.

Ikke nervøs

Han lar seg sjelden skremme av konkurrentene. Før EM-finalen for to år siden kikket han på startlisten og så egentlig ingen navn han ble særlig nervøs av. Det samme gjelder nå.

– Jeg er ikke skremt av konkurrentene etter det jeg så i kvalifiseringen, men det skal være sagt at man aldri vet hvor mye krefter de andre egentlig brukte der, sier han.

Tøff tysker

Når man ser på tider, er det kun Homiyu Tesfaye som er i nærheten av Ingebrigtsens personlige bestenotering fra tidligere i sesongen.

Nordmannen har den beste tiden av de startende med 3:31.46 fra tidligere i år, mens Tesfaye følger like bak med 3:31.98. Ikke at 23-åringen fra Sandnes tror tyskeren har sjans til å slå ham av den grunn.

– Når det gjelder Tesfaye er han i utgangspunktet en tøff konkurrent. Han slo meg i VM, men jeg tror han mister hodet før meg. Han kommer til å gå i tet fortere enn meg, og da får jeg ta ryggen hans og løpe forbi ham i spurten, sier Ingebrigtsen og smiler.

Henrik Ingebrigtsen

Ingebrigtsen lar seg sjelden skremme av konkurrentene. Men mener det er 2-3 mann som kan slå ham i dagens finale på 1500 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ivrig etter revansje

En annen konkurrent han kommer til å følge nøye med, er Jakub Holusa. Tsjekkeren har riktignok «kun» løpt på 3:35.26.

– Men Holusa er nok jokeren. Men han har ikke så veldig bra tider i år, selv om han som regel har en god «finish». Jeg vet uansett at det er mulig å slå ham, sier Ingebrigtsen.

I finalen møter han også noen litt ubeskrevne blad med bakgrunn fra 800-meter. I tillegg løper Mahiedine Mekhissi-Benabbad, som ble fratatt gullet på 3000 meter hinder fordi han dro av seg trøyen i finalen. Franskmannen skal være svært ivrig etter revansje på 1500-meteren.


– Han blir en tøff kar i finalen. Jeg regnet med at han skulle gå videre fra kvalifiseringen, sier Ingebrigtsen.

Mentalt forberedt

I dagene før har han gått gjennom alle slags mulige scenarier om hva som kan skje i finalen.

- Jeg ser alltid for meg minst tre, fire forskjellige hendelser som er aktuelle for å skje og hvordan jeg best kan løse situasjoner som kan oppstå av dem. Det gjør jeg for å stille best mulig forberedt også mentalt. Jeg går gjennom dem igjen og igjen, forteller Ingebrigtsen.

Siste nytt

  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal