Hopp til innhold

Ølserveringen starter først etter femmila: – Fint at de er sitt ansvar bevisst

Det vil ikke være mulig å kjøpe øl underveis i femmila i Holmenkollen – først etter rennet blir det servert alkohol. Dermed stilner også kritikken.

Femmila

Selve femmila i Kollen er alkoholfri også i år. Først etter rennet starter ølserveringe.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Finansavisen tirsdag meldte at det ville bli servert øl under femmila.

Kommunikasjonssjef Per Tøien i Norges Idrettsforbund var blant dem som reagerte på alkoholserveringen.

Når NRK.no presenterer ham for de riktige fakta, nemlig at serveringen først starter etter rennet, blir han langt mildere stemt.

– Hvis det først skal serveres alkohol, er det veldig bra at det skjer etter rennet, og ikke underveis, sier han til NRK.no.

– Blir annerledes

Han mener hele saken blir endret av de nye opplysningene.

– Dette blir en annerledes sak. Hvis det nå er snakk om en møteplass etter rennet, blir det en annen diskusjon, som jeg er usikker på om idrettsforbundet har en stemme i, sier han.

Det har også tidligere vært servert øl i Holmenkollen etter renn.

Seinest under skiskytingsarrangementet sist helt var det øl tilgjengelig, men i langrennssammenheng har de hatt et opphold i alkoholservering de siste åra.

– Begrenser oss veldig

Arrangementansvarlig for Holmenkollen-rennene, John Aalberg, forteller til NRK at det er de svake publikumstallene fra 2012 som er grunnen til at de nå igjen tilbyr ølservering.

– Men vi begrenser det veldig. Det skjer kun lørdag ettermiddag, sier han.

Selv om Per Tøien synes det er fint at det ikke serveres øl underveis, mener han alkohol og idrett nødig bør blandes.

– Hvis man trenger alkohol for å selge langrenn etter et fantastisk VM i Val di Fiemme, synes jeg de bør se på hva man gjør, sier han.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal