Hopp til innhold

Idrettspresidenten ut mot tidligere tennisproff

Tidligere tennisproff Jan Frode Andersen er styremedlem i Oslo tennisklubb. Samtidig jobber han for et utenlandsk spillselskap. Det liker Norges idrettsforbund dårlig.

Andersen og Tvedt

REAGERER: Idrettspresident Tom Tvedt (t.h.) mener tidligere tennisspiller Jan Frode Andersen ikke kan ta oppdrag fra spillselskapet Unibet samtidig som han er styremedlem i Oslo tennisklubb.

Foto: Thomas Bjørnflaten/Ned Alley / NTB Scanpix

– Det er først og fremst en undergraving av hele finansieringen. Hvordan vi bygger anlegg og drifter norsk idrett. Da er det veldig spesielt at en som sitter i et styre jobber for en direkte konkurrent. Og sånn sett i Norge en ulovlig konkurrent, sier president i Norges idrettsforbund, Tom Tvedt til NRK.

Må rydde opp

Jan Frode Andersen

Jan Frode Andersen i sin aktive karriere.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Jan Frode Andersen er Norges nest beste tennisspiller gjennom tidene. Nå er han styremedlem i Oslo tennisklubb samtidig som han får lønn fra et utenlandsk spillselskap for å blogge og gi tips.

Idrettsforbundet forventer at Oslo tennisklubb står hundre prosent bak enerettsmodellen som norsk idrett har stilt seg bak.

– Det er den som finansierer anlegg og norsk idrett. Da må man rydde opp i dette, sier Tvedt til NRK.

– Det betyr at han ikke kan være en del av norsk idrett så lenge han jobber for Unibet?

– Som sagt er det nå opp til klubben å rydde opp. Den norske spillepolitikken er viktig for oss. Så får vi i NIF se på denne saken etterhvert.

Forbundet ber Andersen velge

Gisle Jentoft, president i Norges tennisforbund

Presidenten i Norges tennisforbund, Gisle Jentoft, sier Jan Frode Andersen må tu av styrevervet i Oslo tennisklubb eller ut av Unibet.

Foto: Privat

Presidenten i Norges tennisforbund, Gisle Jentoft, sier de står fullt ut bak norsk idretts finansieringsmodell. Han gir Andersen og Oslo tennisklubb to valg.

– De må rydde opp. Hvor vidt det går ut på at han avslutter sitt samarbeid med Unibet eller om han går ut av styret, det må de finne ut av, sier Jentoft.

Styreleder i Oslo Tennisklubb, Arild Blixrud, er overrasket over synspunktene til idrettsforbundet og tennisforbundet, men ønsker ikke å kommentere saken før han har snakket med forbundene.

– Jeg ville satt pris på at de tok kontakt med oss først, er Blixruds eneste kommentar til NRK.

Anleggene til tennisklubben er finasiert med støtte fra tippemidlene.

– Ikke et problem

Jan Frode Andersen svarer i en epost til NRK at han ønsker å øke tennisinteressen i Norge.

– Jeg legger ned mange timer med frivillig og ulønnet arbeid, noe som også gir meg mye. Jeg takket ja til å blogge fra Unibet med samme målsetting. Mer oppmerksomhet om tennis. Norsk tennis trenger all den drahjelpen vi kan få.

Andersen sier han har vært helt åpen om sin rolle som tennisekspert for Unibet overfor klubben, NRK og andre.

Et viktig poeng er at Unibet ikke er i en konkurransesituasjon til Norsk Tipping. De har ingen produkter om tennis og jeg anså derfor ikke dette som et problem.

NRK vil fortsette å bruke Andersen som tennisekspert så lenge han ikke er ekspert for andre samtidig.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Nytt tap for Norges hockeylandslag

    Det norske herrelandslaget i ishockey tapte 2–3 mot Ungarn lørdag. Norge står dermed med to tap på to forsøk.

    Tobias Bjerke Larsen og Thomas Berg-Paulsen scoret Norges mål. Neste gang Norges beste hockeymenn skal i aksjon er mot Danmark neste helg.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal