Hopp til innhold

Hyller Betina som Norges hemmelige våpen

DEBRECEN/OSLO(NRK.NO): Betina Riegelhuth ble raskt friskmeldt fra magesyke og scoret sju mål da Norge slo Spania 29-26.

Riegelhut

Betina Riegelhuth scoret sju mål og ble Norges toppscorer mot Spania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

norsk jubel etter seier mot spania

De norske jentene kunne juble høyt etter seieren mot Spania.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Betina har virkelig blomstret de siste to kampene. Hun har blitt en joker og virkelig et «secret weapon» i det norske laget, sa NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Betina Riegelhuth har de siste dagene slitt med magesyke. Men det var ingenting som tydet på at hun slet med det under lørdagens kamp. Hun ble Norges toppscorer etter å ha scoret sju mål.

- Det er fantastisk å kunne bidra på en sånn dag, smiler Betina fra øre til øre under et intervju med NRK etter kampen.

Slet seg til seier

HANDBALL-EUR-ESP-NOR

De norske jentene kjempet hardt og vant tilslutt kampen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

De to lagene fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang, og Betina Riegelhuths kanonskudd fra tolv meter gjorde at det stod uavgjort til pause.

– Jeg er kjempestolt. Dette var fantastisk deilig. Hun er helt rå i dag, sa Linn-Kristin Riegelhuth Koren om den mindre meritterte søsteren sin.

På det meste ledet Norge med fire mål. Men kun få minutter etterpå hadde Spania utlignet. Men Norge slet seg tilbake i ledelsen, og vant tilslutt kampen med tre mål.

– Det var en veldig bra håndballkamp. Vi spiller mot et veldig godt håndballag, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen.

Den store helten

At Betina skulle bli tungen på vektskålen var overraskende for mange. Storhamar-spilleren var den siste som kom med i den norske troppen, og det gjør at hun ikke har fått den samme oppmerksomheten fra motstanderne, tror flere av de norske spillerne.

– Jeg tror ikke de andre lagene har studert Bettina godt nok. De har studert Løke, Mørk, Oftedal, men Bettina ser ut til å ha gått under radaren, sier lagvenninnen Camilla Herrem, som selv scoret fem mål på sju skudd mot Spania.

Det er et godt poeng, mener Havang.

– Hun er ikke kartlagt på samme måte som de andre, men hun viser såpass kvalitet i dag at hun kunne vært «kjendis» og allikevel er dette skudd og aksjoner som holder i bøtter og spann, sier han.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal