Hopp til innhold

– Ville ikke hatt noen av Liverpool-signeringene

Både Manchester United og Liverpool har handlet for enorme summer det siste året, men hvem har handlet best?

Van Gaal Rodgers

Hvem av disse to har handlet best? Både Brendan Rodgers og Louis van Gaal har brukt enorme summer på nye signeringer.

Foto: Scanpix

Hvem har handlet best av Manchester United og Liverpool? Diskuter i kommentarfeltet!

di maria

Angel Di Maria ser ut til å bli Manchester Uniteds fjerde signering i sommer.

Foto: CESAR MANSO / Afp

Selv om Liverpool har handlet tosifret antall spillere det siste året, tror ikke leder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Bård Viken, at noen av dem ville forsterket Manchester United.

– Svaret mitt er vel egentlig nei. Liverpool har forsterket i mange av de samme posisjonene som United, og jeg er ikke sikker på om jeg ville valgt noen Liverpool-spillerne over de United har hentet nå, sier han til NRK.

Redaktør i Liverpools supporterklubb, Torbjørn Flatin, er ikke helt enig med kollegaen i Manchester Uniteds supporterklubb.

– Jeg hadde Luke Shaw på ønskelisten og Di Maria er en god spiller som vi kunne hatt bruk for, men prisen er helt hinsides. Jeg ville ikke byttet det som er blitt gjort på transfermarkedet med United, sier han.

Han er overrasket over at rivalene fra Manchester ofte blir tippet over Liverpool på tabellen.

– Hvis man ser på det laget de har stilt med de to første kampene, føler jeg absolutt at vi har veldig gode sjanser til å komme over United på tabellen, sier Flatin.

  • Se hvem klubbene har hentet i faktaboksene

Di Maria ikke nok

Med Angel Di Maria på vei inn portene på Old Trafford, er Manchester United i ferd med plusse på ytterligere 600 millioner kroner på en voksende overgangsregning.

– Hvis vi får inn Di Maria og en midtbanespiller og en forsvarsspiller, som det har vært snakk om, mener jeg United har handlet best, sier leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bård Viken.

Da David Moyes tok over klubben etter Sir Alex Ferguson, fikk han beskjed om at han tok over et lag som var konkurransedyktig i mange år fremover. Manchester United og Moyes gikk på en kjempesmell forrige sesong og både han og lagets nye manager Louis van Gaal har sett behov for å forsterke stallen.

Det siste året har klubben brukt ca. 2 milliarder på nye spillere.

– Liverpool har handlet best

Balotelli

Mario Balotelli signerte for Liverpool mandag. Her sitter han på tribunen under kampen mellom hans nye klubb og Manchester City.

Foto: Peter Byrne / Ap

Heller ikke i den røde delen av Liverpool har det gått stille for seg når det kommer til signeringer. Bare i sommer har klubben kjøpt ni nye spillere for omtrent én milliard kroner.

Spesielt Southampton har fått merke at Liverpool har penger på bok og både Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert har tatt turen til forrige sesongs sølvmedaljist. Mandag kjøpte klubben Mario Balotelli fra AC Milan.

Siden i fjor sommer har Liverpool punget ut nærmere 1,7 milliarder for å igjen kunne kjempe om ligagullet i England.

– Jeg mener Liverpool har handlet best. Man må ta med i regnestykket at Luis Suarez er blitt solgt for 750 millioner kroner, så i netto har United brukt ganske mye mer enn Liverpool. Jeg føler vi har kommet bra ut av det, mener Faltin.

Bedre lag i år

Til tross for at United har handlet for svimlende summer, og han ikke ser på noen av Liverpools spillere som forsterkninger, er Viken usikker på om United har handlet lurt.

– Det er det store spørsmålet supporterne stiller seg. Det har vært snakk om en midtbanespiller til og en klassemidtstopper, men jeg er ikke overbevist om at vi har klart å forsterke nok. Samtidig er det en mye mer slagkraftig tropp som møter opp til kamp på lørdag enn som avsluttet forrige sesong, forteller han.

Hvem mener du har handlet best? Diskuter under!

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    Fredrikstad tok seg også videre torsdag kveld etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal