Hopp til innhold

– Vil gjøre alt jeg kan, også under Tour de France, for å promotere rittet

Thor Hushovd er klar for Arctic Race of Norway, men BMC har fortsatt ikke offentliggjort Tour-laget.

Thor Hushovd

Thor Hushovd og BMC er klare for norsk ritt.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Thor Hushovd og hans BMC-lag stiller til start under den første utgaven av Arctic Race of Norway 8. til 11. august, skriver rittet i en pressemelding.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan, også under årets Tour de France, for å promotere den første utgaven av rittet. Det vil også skje via min Twitter-konto. Rittet i nord utgjør den nye naturlige etappen innenfor norsk sykkelsport etter at vi har fått etablert syklister på toppnivå og andre sykkelarrangementer, sier Hushovd.

Sykkelstjernen sier derimot ikke om han skal til Tour de France som aktiv sykkelrytter for BMC. Sykkellaget skal i løpet av kort tid offentliggjøre rytterne til touren.

Det norske rittet er bare uker etter at Tour de France avsluttes 21. juli.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, sier til NRK at det ikke er noe problem å sykle to ritt tett på hverandre, dersom Hushovd skulle få tour-plass.

– Thor kan fint sykle både Tour de France og rittet i Norge. Det går kjempefint, og vil i så fall ikke bli noe problem, sier Kvålsvoll til NRK.

NRKs sykkelekspert Jann Post tror ikke uttaket til Arctic Race of Norway har noe å si for tour-uttaket.

– Jeg tror ikke dette har mye å si for uttaket til Tour de France. Det er såpass mange dager mellom rittene at Thor har mulighet til å være med på begge, sier Post.

Thor likte ideen

BMC vil la rittet i Nord-Norge være en del av deres oppkjøring til høstens store konkurranser.

– Jeg ble begeistret av idéen umiddelbart da jeg fikk den presentert for meg. Så å si ingen større sportsarrangement skjer i Nord-Norge. Det meste finner sted i sør i landet. Personlig har jeg aldri besøkt Lofoten eller lengre nord hvor Arctic Race of Norway skal arrangeres. Denne delen av landet mitt kjenner jeg kun fra bilder, sier Hushovd i en pressemelding.

Grimstad-mannen venter fortsatt på plass på laget som reiser til Tour de France. Det er ventet en avklaring i løpet av de neste dagene.

– Fine forhold

– Jeg har ofte fått invitasjon til å reise nordover, men har hittil ikke hatt anledning. Det er helt fantastisk å synliggjøre landsdelen hvor naturen er så vakker og på en tid av året hvor det ofte er fint vær. Det kommer til å bli spektakulært både for syklister og for TV-seere, sier Hushovd.

Arctic Race of Norway gleder seg over at Hushovd er på plass.

– Thor Hushovd er den største norske sykkelprofilen gjennom tidene, og vi er begeistret over at han stiller som ambassadør for oss, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Siste nytt

  • Berg sikret skytterne nok en OL-plass

    16-åringen Synnøve Berg imponerte med 3.-plass i finalen i OL-kvalifiseringen i 10 meter luftrifle og sikret dermed Norge kvoteplass i Paris-lekene i sommer.

    Berg var blant fire finalister i kvalifiseringen i Rio de Janeiro som kunne sikre en av to kvoteplasser, ettersom de øvrige fire finalistene – blant dem Jeanette Hegg Duestad – allerede hadde kvoteplass i boks.

    Det ble en spennende finale der Berg slo Duestad og gikk videre til runden som ville sikre henne minst 3.-plass. Hun sto da igjen mot den franske duoen Oceanne Müller og Manon Herbulot.

    Berg ble slått ut før siste runde, men 3.-plassen holdt ettersom Müller også hadde sikret kvoteplass tidligere. Müller vant foran Herbulot med 250,4 mot 249,4 poeng. Duestad ble nummer fire. (NTB)

    vIZOGv1o5NQ
    Foto: NTB
  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X

Sendeplan

Kl. Program Kanal