Hushovd i nye dueller mot Cavendish

Kan Thor Hushovd kjempe skulder mot skulder med Mark Cavendish i spurtoppgjørene i Spania Rundt ?

Mark Cavendish foran Thor Hushovd

Thor Hushov måtte se ryggen til Mark Cavendish mange ganger i Tour de France

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Thor Hushovd er nå bedre restituert etter kragebeinsbruddet enn han var i Frankrike Rundt i juli. Det kan bety at han er klar til å gi Mark Cavendish og resten av verdenseliten av sprintere tøffere kamp om pallplasseringene.

For alle verdens beste sprintere er på plass i Spania: Cavendish, Hushovd, Farrar, Dean, Petacchi, Bennati, Freire, Førster og Haedo.

Kommer Thor Hushovd til å slå Mark Cavendish i Spania Rundt? Diskuter nederst i saken!

Kamp om poengtrøya

Det betyr hard kamp om poengtrøya som Thor Hushovd vant i 2006. Da hadde Grimstad-rytteren også 3 dager i ledertrøya og vant en etappeseire. Også i 2005 vant Thor en etappe.

Les også: - Ingen fare for Thor Hushovd

Noen av sprinterne vil gjennomføre Spania Rundt, mens andre vil bruke etapperittet som oppkjøring til VM i Australia om en drøy måned. Mye tyder vel på at Thor Hushovd ikke kommer til å fullføre. Etter VM i 2006 sa han at det ble for mye å kjøre hele Spania Rundt i forkant av VM. Denne vurderingen gjelder nok fortsatt.

Siste nytt

 • Stor Bayern-seier i "Der Klassiker"

  Bayern München var knusende overlegne og slo Borussia Dortmund 5-1 i «Der Klassiker» i Bundesliga. Bayern har vunnet alle 8 kampene, mens Dortmund tapte for første gang i høst. Thomas Müller og Robert Lewandowski scoret to ganger hver.

  Robert Lewandowski
  Foto: MICHAELA REHLE / Reuters
 • Nibalis første klassiker-seier

  Vincenzo Nibali vant Giro di Lombardia søndag, og tok dermed sin første klassikerseier i karrieren. Astana-rytteren vant Tour de France i fjor. Lombardia-klassikeren markerer sesongslutt for de fleste syklistene. Ingen nordmenn deltok i år.

  CYCLING-FRA-TDF2015-PODIUM
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien Start - Rosenborg