Hushovd i nye dueller mot Cavendish

Kan Thor Hushovd kjempe skulder mot skulder med Mark Cavendish i spurtoppgjørene i Spania Rundt ?

Mark Cavendish foran Thor Hushovd

Thor Hushov måtte se ryggen til Mark Cavendish mange ganger i Tour de France

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Thor Hushovd er nå bedre restituert etter kragebeinsbruddet enn han var i Frankrike Rundt i juli. Det kan bety at han er klar til å gi Mark Cavendish og resten av verdenseliten av sprintere tøffere kamp om pallplasseringene.

For alle verdens beste sprintere er på plass i Spania: Cavendish, Hushovd, Farrar, Dean, Petacchi, Bennati, Freire, Førster og Haedo.

Kommer Thor Hushovd til å slå Mark Cavendish i Spania Rundt? Diskuter nederst i saken!

Kamp om poengtrøya

Det betyr hard kamp om poengtrøya som Thor Hushovd vant i 2006. Da hadde Grimstad-rytteren også 3 dager i ledertrøya og vant en etappeseire. Også i 2005 vant Thor en etappe.

Les også: - Ingen fare for Thor Hushovd

Noen av sprinterne vil gjennomføre Spania Rundt, mens andre vil bruke etapperittet som oppkjøring til VM i Australia om en drøy måned. Mye tyder vel på at Thor Hushovd ikke kommer til å fullføre. Etter VM i 2006 sa han at det ble for mye å kjøre hele Spania Rundt i forkant av VM. Denne vurderingen gjelder nok fortsatt.

Siste nytt

 • Norge fortsatt på 70.-plass

  På grunn av få spilte kamper i april, er det svært få endringer på FIFA-rankingen. Norge blir værende på 70.-plass, mens listen fortsatt toppes av verdensmester Tyskland og VM-finalist Argentina. Belgia følger på tredjeplass.

  Høgmo
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Bayern-sjef tror på München-mirakel

  Karl-Heinz Rummenigge mener Bayern München trenger overnaturlige krefter for å stjele finalebilletten i mesterligaen fra Barcelona etter 0-3-tapet. – Det er mulig vi får et fotballmirakel i München, sier styrelederen, ifølge NTB.

  Messi
  Foto: Gustau Nacarino / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Fotball-NM: Grorud – Sarpsborg 08