Hopp til innhold

– Vi kommer til å prege VM i hoppbakken

VAL DI FIEMME (NRK.no): Hoppgutta har aldri før vært så selvsikre foran et mesterskap. De spår opp mot fem norske medaljer.

Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde

Alle disse tre kan ta gull, mener hopptrener Alexander Stöckl. Fra venstre: Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

– Norge som lag kommer til å prege VM i hoppbakken. Det er helt garantert at en av nordmennene kommer til å prege VM, sier Anders Jacobsen til NRK.

Under fredagens kvalifisering til lørdagens VM-renn i liten bakke, fikk han se lagkameratene Andreas Stjernen og Tom Hilde imponere.

Mens førstnevnte endte på tredjeplass etter et hopp på 102,5 meter, vant Hilde kvalifiseringen med en halvmeters bedre lengde.

– Jeg er fornøyd, for dette var et bra hopp. Og Stjernen var flink. Vi har et sterkt lag, sa Hilde etter kvaliken.

Fem av fem

At Norge har et sterkt lag, er det flere av de norske hoppguttene som er enige i.

Da NRK satte seg ned med alle hopperne før VM og ba dem spå den norske medaljefangsten, etterlot svarene liten tvil:

Jacobsen og co. renner over av selvtillit.

– Vi er fem nordmenn i Val di Fiemme, og alle fem har muligheter til å kjempe om pallplasser. Laget er så sterkt, sier Anders Bardal, som stod over kvalifiseringen.

Positiv trend

Det norske laget kommer inn i VM i medvind. Landslaget kommer rett fra seier i lagkonkurransen i Oberstdorf og sammenlagttriumf i Team Tour.

Alle de fem hopperne på laget har vært på pallen i verdenscupen i år, og Anders Bardal og Anders Jacobsen er begge inne blant de tre beste sammenlagt. Norge hadde også to mann på pallen i hoppuka, da Tom Hilde tok en sterk tredjeplass.

– Vi har tre mann på veldig høyt nivå: Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen. De tre har vært på omtrent samme nivå, og alle tre kan ta gull, sa Alexander Stöckl før mesterskapet.

I tillegg har Norge hoppkometen Andreas Stjernen. Han har kommet fra ingenting og blitt et av Norges sterkeste kort etter flere sterke plasseringer i skiflyging.

Det ble norsk seier i lagkonurransen i Oberstdorf. Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal og Andreas Stjernen hoppet på det norske laget. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen.

Se reportasjen fra da Norge vant lagkonkurransen rett før VM.

– Alle de norske kan ta medalje

– Jeg håper VM-kongen blir norsk. Hvem det blir er egentlig det samme. Alle de norske kan ta medalje, sier Rune Velta, som trolig blir reserve i det første rennet til tross for at han også har vært på pallen i år.

Landslagstreneren, som måtte vrake mannen med verdens nest lengste skihopp, mener Norge kan være med i toppen i alle øvelser.

– Jeg tror vi er i stand til å ta én medalje i hver konkurranse. Gull i hver konkurranse er vanskelig, det kan vi ikke snakke om. Da må alt gå perfekt, og det kan vi bare drømme om. Men medalje kan vi greie i alle øvelser, sier Alexander Stöckl til NRK.

– Kanskje flere enn fem?

Hopperne har store forhåpninger til antall medaljer:

– Jeg sier fire medaljer til Norge, to av dem til meg,sier Anders Bardal med et smil.

– Det blir alt fra null til fem medaljer, kanskje flere, sier Rune Velta.

– Jeg tror vi tar tre medaljer i hopp, men er usikker på hvilken valør. Jeg er også usikker på hvor mange av dem jeg tar selv, sier Anders Jacobsen.

– Skal vi håpe på fire, da? gliser Tom Hilde.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener Norge skal være forsiktige med å ta seieren på forskudd. Les mer om det her.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal