Hopp til innhold

Landslagstreneren rørt over Bardals triumf: – Jeg gråt nesten

Landslagstrener Alexander Stöckl slet med å holde følelsene tilbake da Anders Bardal kom skliende ned unnarennet i Planica som sammenlagtvinner av verdenscupen.

Video Anders Bardal i jubelrus

VIDEO: Her stormer lagkameratene til for å hylle årets vinner av verdenscupen i hopp.

– Jeg er veldig rørt, jeg gråt nesten da jeg så Bardal. Dette er veldig spesielt for meg, sier Stöckl til NRK.

Norges østerrikske landslagstrener var blant de første til å gratulere Bardal som årets beste skihopper.

Trønderen feiret seieren med å skli ned hele det 200 meter-lange unnarennet i Planica. I bånn ventet hele det norske laget med champagne og tidsriktige gullfargede luer.

I de voldsomme gledesscenene trengte også følelsene på for den østerrikske treneren.

Les også: Bardal vant verdenscupen sammenlagt

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stöckl og Bardal

Alexander Stöckl var svært stolt og rørt over Bardals sammenlagttriumf.

Foto: Primoz Lovric / Scanpix

– For godt til å være sant

Anders Bardal med troféet

Anders Bardal syntes kula var overraskende tung. - Må jeg holde på denne mer, så blir det vanskelig, sa Bardal mens fotografene knipset bilder.

Foto: Primoz Lovric / Scanpix

Stöckl er inne i sin aller første sesong som norsk landslagssjef, og kunne krone sesongen med sammenlagtseier. Det er langt over forventning, skal vi tro ham selv.

– Å komme til et nytt land uten erfaring som hovedtrener, også vinner vi verdenscupen det første året - det er nesten for godt til å være sant, sier Stöckl.

Også Bardal selv la merke til at treneren ble emosjonell da seieren var et faktum.

– Jeg er glad og lettet.. og det er egentlig veldig rart. I hvert fall da jeg så reaksjonen til Alex, sier Bardal til NRK.

Trønderen var i utgangspunktet skeptisk til å bytte trener før sesongen, men Stöckls lette tone og små tekniske justeringer har fått nordmannen til å slå ut i full blomst.

VIDEO: Se Alexander Stöckl forsøke seg på norsk (!) i dette intervjuet

(artikkelen fortsetter under videoen)

Video Alexander Stöck snakker norsk!

VIDEO: Alexander Stöckl om verdenscupavslutningen og Bardals seier.

Får skryt av konkurrentene

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer måtte ta til takke med 2.-plass bak Bardal denne sesongen. Han virker likevel å være godt fornøyd, og er imponert over det Bardal har prestert.

– Det har vært et veldig spesielt år for oss begge. For meg var det en drøm å vinne hoppuka, og for Anders er det en drøm å vinne sammenlagt. Det var en bra kamp helt til slutten, så gratulerer masse til ham, sier Schlierenzauer.

Den unge østerrikeren, som har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang før, roser Bardals personlige egenskaper.

– Han er en veldig god sportsmann og virker intelligent, sier Schlierenzauer.

Også sveitsiske Simon Ammann har lovord å komme med om den nybakte sammenlagtvinneren.

– Jeg er overrasket over at Bardal vant sammenlagt, men han har vist alle kvaliteter en vinner skal inneha. En imponerende prestasjon, sier Ammann.

Sveitseren har hatt en variabel sesong, men kom på 2.-plass i sesongens siste verdenscuprenn. Han har merket seg hvor sammenkjørte det norske laget har vært denne sesongen.

Les også: Norge på 2.-plass i laghopp

– Jeg merket at hele det norske laget var nervøse på Bardals vegne før dagens konkurranse, sier Ammann.

– Det norske laget er veldig sammenkjørt, og jeg har merket meg at lagkameratene har støttet Bardal og hans suksess, sier han.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal