Hopp til innhold

- Tusen takk, Mika

- Jeg benyttet turen ned unnarennet til å tenke gjennom det jeg har opplevd med denne gjengen, og det er mye, sa Mika Kojonkoski etter laghoppingen i Planica. Se video av Kojonkoskis utforkjøring!

Video Tusen takk, Mika

For Norges finske landslagstrener valgte sin nest siste dag på jobben for å markere at nå er det slutt etter ni mer eller mindre suksessrike år.

- Jeg er lettet, men jeg er også trist over at denne epoken i livet mitt nå er over, sa Kojonkoski til NRK.

- Satte pris på champagne-spruten

Kojonkoski tok på seg slalåmskiene og kjørte ned unnarennet med et norsk flagg i hver hånd. Han ploget nok litt i starten, så satte han utfor, men uten å gå ned i hocke. Han holdt fint balansen.

Nede på sletta ble han oversprøytet med champagne av de norske hopperne, som ville ta farvel med sin sjef siden 2002.

- Det var en enormt hyggelig mottakelse av gutta, veldig moro at de takket på denne måten. Det satte jeg virkelig pris på, sier Kojonkoski, som avslutter sin trenerjobb med det individuelle rennet i Planica søndag.

At han tok sitt "avskjeds-stunt" lørdag, var fordi det der den dagen det er mest folk rundt bakken i Planica.

Knust av Østerrike

Han fikk ikke se det maksimale av sine norske disipler i konkurransen lørdag. Ingen av dem fikk det til, og derfor ble avstanden til suverene Østerrike enda større enn vanlig. Norge ble rett og slett utklasset, men tok likevel andreplassen.

For under de gode forholdene i den slovenske skiflygingsbakken - som etter Vikersund-utbyggingen bare er nest størst i verden - knuste Østerrike de andre.

Norge var hele 135,5 poeng bak Østerrike. Verken Johan Remen Evensen, Anders Bardal, Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren hoppet godt, med Bardals 212,5 m som det beste. Og det ble altfor puslete mot østerrikerne.

Ingen av de norske hopperne var fornøyd med sin egen innsats i skiflygingsbakken i Planica.

Resultater fra lagkonkurransen

- Burde gitt 20 for dette

Video: Morgensterns perfekte hopp - uten 20

Video Personelig rekord av Morgenstern

Thomas Morgenstern satte personlig rekord med 232 meter

Gregor Schlierenzauer hadde rennets lengste hopp med 233,5 meter i første omgang. Thomas Morgenstern smelte til med et nesten perfekt hopp i andre omgang og landet på 232 meter.

- En stor dommerfeil at han ikke får 20 for dette. Skal dommerne bruke skalaen, må de gi 20 for et slikt hopp, sa NRKs Arne Scheie. Morgenstern fikk fire ganger 19,5 og en gang 19.

Norges andreplass var aldri truet. Slovenia endte på tredjeplass, 48,8 poeng bak Norge.

- I dag hadde ingen av våre et eneste topphopp. Dette var en stor skuffelse, slo NRKs ekspertkommentator Espen Bredesen.

- Det hadde de ikke i rennet i gå heller, Bardals 224,5 m. Og det er ikke godt nok, la han til.

Hoppsesongen avsluttes med et nytt renn i Planica søndag. Thomas Morgenstern har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal