Vidunderbarnet sov seg til VM-triumf

BEAVER CREEK/OSLO (NRK): Mikaela Shiffrin er ikke gammel nok til å kunne drikke alkohol i USA, men kan etter dagens slalåmbragd skilte med to VM-gull og ett OL-gull.

Mikaela Shiffrin

USAs VIDUNDERBARN: Mikaela Shiffrin.

– Jeg er halvt bjørn. Neida. Det var veldig varmt i dag, og jeg prøvde å spare energi til jeg skulle kjøre, spøker Shiffrin, som la seg til å sove før andre omgang.

Under slalåmrennet i Beaver Creek hun nervene under kontroll og sikret seg VM-gull på hjemmebane.

Presset fra hjemmefansen fikk 19-åringen merke da hun kjørte ned til bestetid i første omgang. Da var decibel-nivået i ferd med å sprenges på Red Tail Arena.

Men Shiffrin så ikke ut til å la seg påvirke.

Mens konkurrent etter konkurrent fosset nedover løypa i andre omgang, lå Shiffrin dønn i ro på snøen.

– Jeg skulle legge alt jeg hadde av krefter i andre omgang. Da var det viktig å hvile.

Sove gjorde også Kjetil Jansrud før han vant i Kitzbühel tidligere denne sesongen.

– Utrolig

Da Shiffrin våknet og kjørte inn til VM-gull tok det fullstendig av i Beaver Creek. Publikum jublet som om det var det største de hadde vært med på.

– Forestill deg at din største drøm blir sann - på Valentinsdagen - foran denne fantastiske hjemmefansen. Det er fantastisk, sier Shiffrin til NRK.

– Det er helt utrolig. Dette var ikke enkelt for Shiffrin med tanke på at hun kjørte på hjemmebane med alt presset hun har, sier Starka Strachova, som tok bronse i slalåmrennet.

Mikaela Shiffrin kjørte ned til VM-gull i slalåm

KJØRER TIL GULL: Mikaela Shiffrin klarte å håndtere presset på hjemmebane.

– Skjønner ikke hva som gikk gjennom hodet hennes

Shiffrin kjørte VM i sin egen bakgård. Foran konkurransen var hun den mest pressede.

Det ville være en aldri så liten nedtur om hun ikke forsvarte VM-gullet fra Schladming for to år siden.

Men nedturen kom aldri.

Shiffrin er ikke gammel nok til å drikke alkohol i USA, men kan etter triumfen i Beaver Creek skilte med to VM-gull og ett OL-gull.

Men å rangere hjemmetriumfen over de to andre vil hun ikke.

Shiffrin

IMPONERT: – Jeg lurer på hva som gikk gjennom hodet hennes i dag, sier NRKs alpinekspert, Kjetil André Aamodt.

– Det går ikke an å sammenligne. Om jeg hadde kjørt OL her kunne jeg sammenlignet.

– Likevel: Det er en så stor følelse, sier Shiffrin.

– Jeg lurer på hva som gikk gjennom hodet hennes i dag. Det har vært et vanvittig press, sier Kjetil Andre Aamodt.

– Jeg blir helt satt ut!

I andre omgang stod hun alene igjen på toppen og skulle sikre seg VM-gullet, men ledende Frida Hansdotter hadde kjørt eventyrlig like før henne.

19-åringen hadde litt å gå på, men hadde tapt alt til den første mellomtiden.

På den neste var det bare få hundredeler som skilte. Men på flata mot mål kjørte den amerikanske jenta fantastisk og vant til slutt med 34 hundredeler.

– Jeg blir helt satt ut her! Er det mulig å være så god! skriker kommentator Andreas Toft når Shiffrin har passert mållinja.

19-åring er yngst i feltet blant de som startet topp 30 i rennet.

Seks år eldre Nina Løseth ble nummer 11 i konkurransen.