Her kneler legenden inn det perfekte punktum

Selvsagt scoret Zlatan Ibrahimovic i sin siste kamp for Paris Saint-Germain. Like selvsagt var det et mål utenom det vanlige.

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-NANTES

PUPPULÆRT PUNKTUM: Zlatan tok i bruk brystpartiet da han scoret i sin siste kamp for PSG.

«Min siste match på Parc Des Princes blir i morgen. Jeg kom som en konge, og drar som en legende», skrev Zlatan Ibrahimovic da han for to dager siden røpet at han er ferdig i Paris Saint-Germain.

Han kunne ha blitt oppfattet som en drittsekk. Men Zlatan er Zlatan, og avskjeden han fikk på Parc des Princes i Paris lørdag kveld, var verdig både en konge og en legende.

Supersvensken fikk æren av å ankomme banen sist av alle – og lagkameratene sto oppstilt i æresvakt for mannen som da hadde scoret 152 mål på 178 kamper for PSG.

SISTE FARVEL: Med en sønn i hver arm vandret Zlatan Ibrahimovic inn i og ut av PSG-historien.

Scoret med brystet

Naturligvis skulle det bli mer. For allerede etter 18 minutters spill gikk Zlatan ned på kne og brystet ballen i en bue over Nantes-keeper Maxime Dupe, hans seriemål nummer 37 for sesongen.

Rett før pause la Lucas Moura på til 2-0 i en kamp som i praksis var betydningsløs for PSG. Seriegullet har aldri vært i nærheten av truet denne sesongen.

Etter 52 minutter var Zlatan igjen involvert da PSG økte ledelsen til 3-0. Svensken skjøt knallhardt, og Maquinhos fikk æren av å sette returen i mål.

Og det var ikke over. Minuttet før slutt takket Zlatan for seg med et hodestøt i kassa til 4-0. Så gikk han rett av banen med en sønn under hver arm.

En med «king». En med «legend».

38 mål er for øvrig svoringsrekord i Frankrike.

ENSOM MAJESTET: Zlatan ventet til alle andre var kommet på banen. Så marsjerte han inn på Parc des Princes for siste gang.

Galaxy – eller United?

Spørsmålet nå er hvor Zlatan fortsetter karrieren. Ryktene har gått om at Zlatan skal til LA Galaxy i den amerikanske proffligaen.

Lørdag dukket imidlertid ryktene opp om en adskillig mer spektakulære.

Kanskje presenteres Zlatan Ibrahimovic i nær framtid som Manchester United-spiller.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».