Hopp til innhold

Her går det galt for hopperen: – Har sjelden sett et slikt fall

Landslagssjef Alexander Stöckl er glad alt gikk bra da landslagshopper Joachim Hauer (22) snurret rundt og gikk i bakken på trening.

Skrekkhoppet til Hauer.

SE VIDEO: Hopplandslaget filmer ofte hoppene på trening. Denne gangen ble det ekstra nyttig. Hauer har sett videoen av fallet sitt i ettertid - både som terapi mot frykt og for å se de tekniske feilene han må unngå å gjøre igjen.

– Det er sjelden noen går skikkelig rundt som dette. Jeg har sjelden sett et slikt fall, og det er første gang jeg ser det etter jeg ble landslagssjef, sier den norske hopplandslagstreneren Alexander Stöckl.

Det var under en trening i Frankrike forrige tirsdag den norske hopperen Joachim Hauer kom så skjevt ut i hoppet sitt at det kunne fått store konsekvenser.

Som du kan se i videoen over mister Hauer kontrollen før han snurrer og faller i bakken.

– Kjente det godt

hauer

- Jeg kjente det godt, kan du si, sier Hauer om fallet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det hele endte godt, men det satte en støkk i både trener og utøver.

– Bruk hjelm, er konklusjonen. Jeg kjente det godt, kan du si. Nakken fikk kjørt seg mest. Det satt i i noen dager, sier Hauer når NRK møter ham noen dager etter fallet.

– Jeg fryktet at jeg aldri skulle få hoppe igjen. At det var slutt. Det kan være vanskelig også mentalt å hoppe igjen etter noe sånt, men heldigvis gikk det bra, legger han til.

Stöckl sto på toppen og så ikke utfallet av hoppet. Han så bare at Hauer snurret rundt - og skjønte at det ikke lovet bra.

– Det er tøft å stå der og vente på beskjeden over walkietalkie på om det har gått bra. Fysioterapeuten vår står på sletta, og han løp bort med en gang. Det var godt å få beskjeden om at Joachim kjapt var oppe og sto, forteller Stöckl.

Han forklarer at selv om slike uhell skjer forholdsvis sjelden har landslaget klare rutiner som skal følges når det skjer.

– Han ble umiddelbart sjekket for hjernerystelse, i tillegg til at fysioterapeuten sjekket bein og ledd. Det er slik at hvis det er det minste tvil, så er det ingen tvil. Da kjører vi rett til sykehuset, sier landslagstreneren.

– Skjer sjeldent

Hjelmen til Joachim Hauer

Hjelmen fikk seg en trøkk bak under fallet.

Foto: Privat

Hauer var litt svimmel etter fallet, og ble derfor kjørt til sykehus. Han hadde ingen alvorlige skader, men en nakkesleng gjør at han fortsatt kjenner seg litt stiv.

Allerede to dager etterpå prøvde han seg i hoppbakken igjen. Stöckl sier det kan være lurt at det ikke går så lang tid før neste hopp etter et fall - for å unngå at frykten setter seg.

Hauer har også sett video av fallet for å få en formening om hvordan han skal unngå at det skjer igjen.

– Heldigvis er bindinger og utstyr blitt såpass bra at dette skjer sjeldent, understreker Stöckl.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal